Συνέντευξη «βόμβα» Παπαγγελόπουλου για όλους και για όλα στο MEGA

Αρχική » Ελλάδα » Συνέντευξη «βόμβα» Παπαγγελόπουλου για όλους και για όλα στο MEGA

Παρέμβαση για όλους και για όλα μέσα από την δική του οπτική έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που μίλησε στο MEGA και την εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο».

Τα κυριότερα σημεία της αποκλειστικής συνέντευξης έχουν ως εξής:

Για την αποχώρηση από την Προανακριτική της Βουλής: «Στην ηλικία που είμαι δεν με ενδιαφέρει η ποινική αλλά η ηθική διάσταση. Η επιτροπή έχει παρανομήσει και ίσως κάποια στιγμή να λογοδοτήσει για κατάχρηση εξουσίας. Όταν αποχώρησα δεν είχα πει ούτε το 1/10 όσων ήθελα να πω» είπε παραλληλίζοντας την υπόθεση του με τη δίκη του Κάφκα, διότι όπως είπε ποτέ δεν τον ενημέρωσαν για τους λόγους για τους οποίους κατηγορείται, και πως δεν υπήρχε κατηγορητήριο.

Έκανε λόγο για «παραβίαση των δικαιωμάτων του» και για «στρατοδικείο», ενώ σημείωσε πως εκ του νόμου είχε το δικαίωμα να μην δεχθεί ερωτήσεις στην Προανακριτική.

«Τους είπα «Δώστε μου ένα κατηγορητήριο να σας απαντήσω σε δέκα λεπτά»». Είπε επίσης πως ζήτησε από την Επιτροπή να φέρουν τρεις χρήσιμους μάρτυρες μεταξύ των οποίων ο κ. Σαμαράς.

Για τον πρώην  πρωθυπουργό μάλιστα είπε πως δεν είχε το θάρρος να εμφανιστεί στην Προανακριτική -όπου επιπλέον, όπως είπε, θα είχε και την ασφάλεια της πλειοψηφίας της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

«Αν είχε το θάρρος ο κ. Σαμαράς να εμφανιζόταν στην Προανακριτική». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε πως ο κ. Σαμαράς θα υποχρεωθεί να εμφανιστεί στο Ειδικό Δικαστήριο, «εκεί  όπου θέλει να με στείλει».

Για το ενδεχόμενο ειδικού δικαστηρίου είπε: «Πώς προδικάζουν την απόφαση που θα βγάλουν η Βουλή και το δικαστικό συμβούλιο; Αυτό και μόνο δείχνει ότι ορισμένοι προδικάζουν. Κάποιοι μου ετοιμάζουν και κελί στον Κορυδαλλό».

Για τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή υποστήριξε ότι έχει διαπράξει κατασκοπεία, ενώ το ίδιο ενδεχομένως να επεκτείνεται βάσει του νόμου και σε μέλη της Επιτροπής που παρέλαβαν και έχουν γνώση του υλικού. «Κάποιοι θα διωχθούν για κατασκοπεία».

Για το ηχητικό υλικό Μιωνή-Παππά που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, είπε ότι πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη. Για το σημείο που τον αφορά – τα σημεία ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει δική του ατζέντα» και «κάποιοι βγάζουν λεφτά»- τόνισε ότι είναι σίγουρα παραποιημένο και πως τα συγκεκριμένα σημεία είναι ακατάληπτα.

Ερωτηθείς ειδικότερα για το σημείο της συνομιλίας με την ατζέντα, είπε «Τιμή μου και καμάρι μου η ατζέντα που μου εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός για την πάταξη της διαφθοράς».

Ως προς την επικοινωνία που είχε με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως υπήρχε απευθείας επικοινωνία και ότι ο κ. Τσίπρας τον εμπιστευόταν και τον εμπιστεύεται. Ενω από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε πως εκτιμά τον κ. Τσίπρα και όσο περνά ο καιρός τον εκτιμά ακόμη περισσότερο.

«Δεν έδωσα καμία εντολή» είπε, για να συμπληρώσει πως «ο κ. Τσίπρας και εγώ δεν ευθυνόμαστε για τίποτα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κλήθηκε να απαντήσει στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα των σημερινών «Παραπολιτικών» και τις σημειώσεις του κ. Τζένου από τη συνάντηση με τον κ. Παπαγγελόπουλο και οι οποίες είναι διαφωτιστικές για τις παρακρατικές μεθόδους που ακολουθούσε ο κ. Καμμένος και την στοχοποίηση των επιτελών της εφημερίδας.

Όπως είπε δεν θα μπει στη διαδικασία να σχολιάσει αν είναι αλήθεια ή όχι οι αποκαλύψεις και έκανε λόγο για παράνομη διαδικασία ως προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Έκανε επίσης λόγο για αποπροσανατολισμό μπροστά στην υπόθεση των εκατομμυρίων της Novartis από την οποία «φάνηκε ότι πολιτικοί τα έχουν πάρει χοντρά», «το παρακράτος είναι σε παράκρουση» είπε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε στο θέμα της συμφωνίας της Novartis και όπως είπε προκύπτει ανενδοίαστα χρηματισμός πολιτικών, κάτι που, αποδεικνύεται και από το τεράστιο ποσό των εκατομμυρίων δολ. που πρέπει να καταβάλει η εταιρεία. «Νιώθω δικαιωμένος, απεδείχθη ότι η Novartis δωροδοκούσε πολιτικούς».

Τέλος για τον ρόλο του κ. Π. Καμμένου και της συζύγου του είπε πως «δεν θα γίνω δικηγόρος του κ. Καμμένου».

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια