ΣΟΚ: Συνελήφθη γιατρός «μαϊμού» στην Αττική - Νεκρά δύο παιδιά ασθενείς του - OlaDeka

ΣΟΚ: Συνελήφθη γιατρός «μαϊμού» στην Αττική – Νεκρά δύο παιδιά ασθενείς του

Σοκ από την αποκάλυψη της απάτης που είχε στήσει ένας 47χρονος που παρίστανε τον νευροογκολόγο στην Αττική. Υποχρέωνε τους ασθενείς του να «κόψουν» τη φαρμακευτική αγωγή που παρακολουθούσαν και τους αποσπούσε χιλιάδες ευρώ. Οι «θαυματουργές θεραπείες» του είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από την Τρίτη ένας 47χρονος που παρίστανε τον γιατρό.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, παρουσιαζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος, νευροχειρούργος και φυσιοπαθητικός, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, που διέθετε εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει το προφίλ του και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Πώς προσέγγιζε τα θύματά του

Ο 47χρονος προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες και τους έπειθε να διακόψουν την θεραπεία τους και να ακολουθήσουν θεραπεία που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Πέθαναν τρεις ασθενείς του

Ο συλληφθείς, μάλιστα, εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με τον τρόπο αυτό έθετε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ!

Τα χρηματικά ποσά τα έπαιρνε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών.

Στη συνέχεια διοχέτευε τις επιταγές στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Μάλιστα τρεις από τους ασθενείς του πέθαναν. Συγκεκριμένα δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16, καθώς και ένας 76χρονος,

Για τις περιπτώσεις αυτές είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Τρεις Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Από το σπίτι του κατασχέθηκαν ακόμα 2 όπλα – αεροβόλα, 2 μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria