ΣΚΑΙ: 1 ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ…

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΣΚΑΙ: 1 ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ…

Αναστάτωση προκαλεί δημοσίευση του ΣΚΑΙ που αναφέρει ότι ένα από τα 15 νέα κρούσματα που έχουν καταγραφεί έως σήμερα με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ στην Ελλάδα, το ένα προέρχεται από Καστοριά. Το νοσοκομείο Καστοριάς σύμφωνα με τις πληροφορίες του oladeka.com αναφέρει αντίθετα ότι δεν έχει κανένα νέο περιστατικό, κανένα νέο κρούσμα. «Εκτός κι αν πρόκειται για κρούσμα που εντόπισε το κινητό συνεργείο» μας λέει η ίδια πηγή του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς. Δείτε το άρθρο του ΣΚΑΙ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 04 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση (02 Ιουνίου), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2952 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι.Πρόκειται για άνδρα που κατέληξε στις 28/5 σε στρατιωτικό νοσοκομείο και δηλώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 15, 4 είναι από τον Εχινό, 2 από το Βόλο, 1 από Θεσσαλονίκη, 1 από Σουφλί, 1 από πτήση από το Βουκουρέστι, 1 από Καστοριά, 1 από Φιλιατρά ( Πρόκειται για αλλοδαπό που βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα), 1 από την Καβάλα, 1 από Κοζάνη, 1 από Αθήνα ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα από που προέρχεται το 15 κρούσμα.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 2952 κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1702 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.


Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 193929 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4854 (2.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια