Πόρισμα “βόμβα” για τον σύζυγο γιατρό της Ε. Ράϊκου – Ελέγχεται για κακουργήματα από τον εισαγγελέα

Αρχική » Ελλάδα » Πόρισμα “βόμβα” για τον σύζυγο γιατρό της Ε. Ράϊκου – Ελέγχεται για κακουργήματα από τον εισαγγελέα

Στοιχεία για διάπραξη κακουργημάτων σε βάρος του γιατρού, Λάζαρου Καρνέση, συζύγου της Ελένης Ράικου, αποκαλύπτονται από επίσημο πόρισμα του ΕΟΠΥΥ. Στο πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από 1033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς.

Ο σύζυγος της τέως εισαγγελέως διαφθοράς, θα ελεγχθεί ποινικά για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση με τη ζημιά σε βάρος του Δημοσίου να προσδιορίζεται στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ!

Το πόρισμα στάλθηκε από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ στην εισαγγελία πρωτοδικών κι αυτή το διαβίβασε στην εισαγγελία διαφθοράς για να συσχετιστεί με την δικογραφία της NOVARTIS καθώς, βάση της αρχικής παραγγελίας, η έρευνα έχει ως αντικείμενο κι άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε το πόρισμα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να συσχετιστεί με το φάκελο της NOVARTIS, κρατώντας αντίγραφο ώστε να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τον γιατρό με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ αναφέρει στο πόρισμα της ότι:

  • Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο συνταγογράφηση γιατρός δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο σ επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα.
  • Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρίες.
  • Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση πάω ορίζονται από διατάξεις του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια