Πως θα χορεύουμε στα πανηγύρια- Οδηγίες και μέτρα-Ποια καταστήματα ανοίγουν

Αρχική » Ελλάδα » Πως θα χορεύουμε στα πανηγύρια- Οδηγίες και μέτρα-Ποια καταστήματα ανοίγουν

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε στο πώς θα χορεύουμε στα πανηγύρια και τις θερινές εκδηλώσεις. «Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό»

Νέες διευκρινίσεις για τη «χαλάρωση» των μέτρων παρείχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικός στέλεχος εξήγησε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό».


Τι ανοίγει από αύριο: Όλες οι επιχειρήσεις που ανεβάζουν ρολά

Κάνοντας ειδική αναφορά στα πανηγύρια και τις θερινές εκδηλώσεις, αποσαφήνισε ότι θα επιτρέπεται ο χορός, αλλά με μέτρο και αποστάσεις.

Διαμήνυσε δε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή ή «χαλάρωση» των παραπάνω περιορισμών, καθώς πρέπει να μεριμνούμε για την «αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Ερωτηθείς για τις εικόνες συγχρωτισμού σε καταστήματα της Μυκόνου, ο κ. Παπαθανάσης επιβεβαίωσε ότι «επιβλήθηκε πρόστιμο σε beach bar και σφράγισμα του καταστήματος για μεγάλο διάστημα, αφού διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων, μια εκ των οποίων ήταν η μη τήρηση αποστάσεων, καθώς οι ελεγκτές είδαν ότι χόρευε ο ένας πελάτης επάνω στον άλλο».

Όσον αφορά τις παραλίες, επανέλαβε ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά, τηρώντας αποστάσεις σε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Το ίδιο ισχύει και για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, όπως και για τα γυμναστήρια, τα οποία επαναλειτουργούν από τις 15 Ιουνίου.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα υπάρχει καθημερινός έλεγχος σε διάφορες περιοχές της χώρας και σε όλες τις δραστηριότητες, καλώντας καταστηματάρχες και πελάτες να επιδείξουν υπεύθυνη στάση ανάλογη με την περίοδο του «lockdown».

Τι ανοίγει από το πρωί της Δευτέρας
χορευτικά κέντρα
άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο
καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)
κέντρο διασκέδασης-καφωδείο
Καθώς και:

κέντρο διασκέδασης-μπουάτ
κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ
τυχερά παιχνίδια με μηχανήματα
εκμετάλλευση ηλεκτρονικών παιχνιδιών
εκμετάλλευση μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη, και ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις)

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια