Μαρκέλλα: Ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της έδειξαν οι τοξικολογικές

Αρχική » Ελλάδα » Μαρκέλλα: Ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της έδειξαν οι τοξικολογικές

Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε

Δύο ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών (ψυχοτρόπων ουσιών) ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται η ανήλικη, μετά την αίσια έκβαση που είχε η υπόθεση της εξαφάνισής της.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη και που -σύμφωνα με όσα προκύπτουν από αστυνομικές πηγές- προέρχεται από το περιβάλλον της οικογένειάς της.

Μαρκέλλα: Ταυτοποιήθηκε η «κοκκινομάλλα» - Την έχει αναγνωρίσει η 10χρονη

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς». «Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».

Ο αδελφός της 10χρονης διεκδικεί την επιμέλειά της

Παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλαςστη Θεσσαλονίκη. Οι Αρχές φέρεται πως έχουν ταυτοποιήσει τη γυναίκα που φέρεται να απήγαγε τη μικρή και είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό της. Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως, ερευνά και ευρύτερα, τόσο τον κοινωνικό περίγυρο του παιδιού όσο και τις συνθήκες της έως τώρα διαβίωσής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν στα χέρια του βίντεο που δείχνει τη 40χρονη γυναίκα που πήρε τη Μαρκέλλα το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο στο βίντεο δεν φαίνεται να έχει μαζί της το 10χρονο κορίτσι, αλλά να περιφέρεται κοντά στο σχολείο που φοιτά η μικρή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open η Μαρκέλλα την έχει αναγνωρίσει και οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό της. Η δράστις της απαγωγής φαίνεται ότι ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον της μικρής, αφού ο τρόπος με τον οποίο την πλησίασε το μεσημέρι της Πέμπτης πρόδιδε οικειότητα.

Την ίδια ώρα, το κατώφλι του Εισαγγελέα Ενηλίκων θα περάσουν την Τρίτη ο Χρήστος Βεράμης – αδελφός της Μαρκέλλας- με τη συνήγορό του, προκειμένου να ζητήσουν την επιμέλεια του παιδιού από κοινού με την μεγαλύτερη αδελφή του. Tα δύο αδέλφια θεωρούν ότι εφόσον αφαιρεθεί η επιμέλεια από τη μητέρα τους, εκείνοι μπορούν – αφού εργάζονται και οι δύο- να αναλάβουν την επιμέλεια και το μεγάλωμα της μικρής. «Έχει οικογένεια με αρχές από τότε που γεννήθηκε μέχρι τώρα. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι κάπου αλλού καλύτερα από ότι κοντά μας. Έχω κινήσει όποια διαδικασία γίνεται για να τη φέρω είτε κοντά μου είτε κοντά στην αδελφή μου, που είμαστε πρώτου βαθμού συγγενείς. Αν το σπίτι δεν θεωρηθεί εντάξει θα έρθει μαζί μου ή με την αδερφή μου», λέει ο αδερφός της Μαρκέλλας στην κάμερα του Open.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, καθημερινά, πολύωρες καταθέσεις στις αστυνομικές αρχές δίνουν τόσο ο πατριός της Μαρκέλλας όσο και η μητέρα της, ενώ τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι το ζευγάρι δεν μένει μαζί. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και ένας ηλικιωμένος άνδρας, ένας 80χρονος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει για την υπόθεση. Η μικρή Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της, έχει συνέλθει από το αρχικό σοκ και τη Δευτέρα το βράδυ θα δεχθεί και τη δεύτερη επίσκεψη στο νοσοκομείο από τη μητέρα της.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια