Η Π.Φ.Π.Ο ΓΙΑ ΤΑ 3 ΕΚ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ - OlaDeka

Η Π.Φ.Π.Ο ΓΙΑ ΤΑ 3 ΕΚ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ

Π.Φ.Π.Ο – «TH ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Τελικά η Ελληνική κυβέρνηση δε θέλει να δει κατάματα την αλήθεια. Ενώ η κατάρρευση του κλάδου της γούνας, ενός κλάδου που οδεύει στο τέλος του με πολύ γρήγορους ρυθμούς, είναι παγκόσμια πραγματικότητα συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, ανακοινώνεται από τον Υπουργό ενίσχυση 3 εκατομμυρίων για τον κλάδο των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων.

Την ίδια στιγμή που παγκοσμίως έχουμε λουκέτο εκτροφείων και γουνοποιητικών επιχειρήσεων, που τα προερχόμενα από γούνα είδη πωλούνται κάτω από την τιμή κόστους, που η ανεργία στον κλάδο αγγίζει τα ύψη, που όλο και περισσότερες χώρες περνούν στην σταδιακή κατάργηση και θεωρούν πλέον κατακριτέα μια τέτοια δραστηριότητα βασανισμού και θανάτωσης εκατομμυρίων ζώων, τη στιγμή που έχουμε ακύρωση ακόμα και της έκθεσης γούνας στην Αθήνα για το 2020, τη στιγμή που η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος στρέφεται πια σε άλλους τρόπους κάλυψης των ενδυματολογικών αναγκών τους, είναι απορίας άξιον γιατί η Ελληνική κυβέρνηση προτιμά να μοιράζει εκατομμύρια, χρήματα φορολογούμενων πολιτών, προσπαθώντας, αγκομαχώντας , οπισθοδρομώντας, ν’ αναστήσει τον κλάδο. Αρνείται ή αδυνατεί να δει, να κοπιάσει αναζητώντας πραγματικές λύσεις και άλλες μορφές ανάπτυξης στις περιοχές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, και να πάρει έγκαιρα μέτρα για κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι δρομολογημένο.

Είναι γνωστό πλέον ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις γούνας στηρίζονται μόνο σε εξαγωγές με κύριο πελάτη τη Ρωσία. Όμως σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ έως και το 2019 οιεξαγωγές στον κυριότερο πελάτη παρουσιάζουν πτώση σχεδόν -70% και συνεχίζεται !

Ενώ οι εξαγωγές ετοίμων γουναρικών για το διάστημα  (2012-2019) παρουσιάζουν επίσης μείωση -54%.

Και για να μη μπερδευτούμε : Η πτώση έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Οι εκτροφείς δεν πλήττονται λόγω του κορονοϊού. Απεναντίας κλείνουν ανεύθυνα τα μάτια στην ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους. Η Ελληνική κυβέρνηση άραγε δεν γνωρίζει τις οδηγίες που έλαβε από ομάδα κτηνιάτρων και ειδικών λοιμωξιολόγων η Ολλανδικη κυβέρνηση για να προχωρήσει στη θανάτωση χιλιάδων μινκ σε 13 εκτροφεία, μετά από κρούσματα που παρουσιάστηκαν, καθώς τα εκτροφεία μινκ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως δεξαμενές του ιού SARS- COV-2 ;

Δεν γνωρίζει άραγε ότι υπάρχει παγκόσμια ανησυχία γι αυτό και γίνονται έρευνες;

Και εκτός των άλλων ποιος είναι ο λόγος που κλείνουν τα μάτια μπροστά στα τεράστια σκάνδαλα μόλυνσης του περιβάλλοντος εδώ και χρόνια από επιχειρήσεις του είδους στη χώρα μας, καθώς επίσης και σε περιστατικά μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στην Καστοριά από βυρσοδεψείαΤην ίδια στιγμή όμως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει την απολιγνητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος!

Σχετικά με την καταφανή και καταγεγραμμένη κατάρρευση του κλάδου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας γούνας κ. Κοσμίδης, παραδέχεται ότι οι εκτροφείς δεν πλήττονται λόγω του κορονοϊού αλλά η κρίση έρχεται από πριν, τονίζει ότι το πρόβλημα δεν λύνεται αλλά η επιδότηση παρότι μεγάλη είναι απλά μια ανάσα, λέει πως τα έσοδα της επερχόμενης περιόδου είναι μια άγνωστη εξίσωση, ότι πάνε στο άγνωστο, κι ότι η Ευρώπη πλέον δεν αγοράζει γούνα γιατί έχει στραφεί σε άλλα υλικά ένδυσης…

Δείτε τη συνέντευξη:

Ιστορική –πέραν όλων- για το μέγεθος πολιτισμού και ευαισθησίας του θα μείνει η έκφραση του κ. Κοσμίδη : «ήδη έχουν ζευγαρώσει όλα τα γουνοδέρματα», αναφερόμενος έτσι σε έμβια συναισθανόμενα όντα, που πεθαίνουν βασανιστικά προσφέροντας χρήμα και πολυτέλεια.

Καλούμε την κυβέρνηση να ενημερωθεί σχετικά και να σταματήσει τις επιδοτήσεις στον κλάδο της γούνας με κρατικά κονδύλια, έναν κλάδο που συρρικνώνεται και βαδίζει στο τέλος με ταχείς ρυθμούς, ένα κλάδο κατακριτέο από την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών στον κόσμο.

Καλούμε την κυβέρνηση να εξαιρέσει άμεσα τον κλάδο της γούνας από αναπτυξιακά προγράμματα, επιδοτήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στη σταδιακή κατάργηση. Έχουμε αργήσει πολύ. Θέλουμε την χώρα μας προοδευτική κι όχι οπισθοδρομική.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία [ Π.Φ.Π.Ο]

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria