Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην Καστοριά

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην Καστοριά

  • Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού.
  • Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, έπειτα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, απάτη μέσω διαδικτύου που τελέστηκε σε βάρος 22χρονου ημεδαπού. Συγκεκριμένα, χθες (20-06-2020) το πρωί, ο 22χρονος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε από τον 46χρονο, καθώς κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό διαδικτυακού καταστήματος, νομίμως εκπροσωπούμενου από τον προαναφερόμενο, το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς αυτό να του έχει αποσταλεί, ενώ στη συνέχεια ο 22χρονος προέβη στην ακύρωση της παραγγελίας, πλην όμως δεν του έχουν επιστραφεί τα χρήματα.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί αρμοδίως, ενώενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καστοριάς. Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησήςτους μέσω διαδικτύου:
  •  Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοίαποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικούτους λογαριασμού. Web: www.hellenicpolice.grFacebook: www.facebook.com/gadpdmakedoniasTwitter: www.twitter.com/hellenicpoliceYouTube:www.youtube.com/ellinikiastynomiaΣελίδα 1 από 2
  •  Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων-μοτοσικλετών-κινητών σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
  •  Σε κάθε περίπτωση να επιδιώκουν τη διασταύρωση τουαληθούς της πώλησης οχήματος-μοτοσικλέτας, την τεχνική εξέτασή τους (σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κατά προτίμηση) προ της συναλλαγής καθώς και την επίδειξη της άδειαςκυκλοφορίας τους, με σκοπό τον, κατά το δυνατό, αποκλεισμόπερίπτωσης κλεμμένου οχήματος-μοτοσικλέτας.
  •  Να επιδιώκουν ο προγραμματισμός συναντήσεων (ραντεβού)για επίδειξη του οχήματος να γίνεται σε πολυσύχναστα μέρηκαι σημεία και όχι σε ερημικές τοποθεσίες, για λόγους ασφάλειας.
  •  Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμαδιαδικτυακής απάτης, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσατις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειραςαπάτης σε βάρος τους. Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία μετους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο τηντηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικώνσυνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για τηνελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια