Πρόεδρος ΟΛΜΕ ΣΚΑΙ: «Ντροπή σας κ. Πορτοσάλτε, σας μάθαμε πια» - OlaDeka

Πρόεδρος ΟΛΜΕ ΣΚΑΙ: «Ντροπή σας κ. Πορτοσάλτε, σας μάθαμε πια»

Ξέσπασε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, στον ΣΚΑΙ προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας για το άνοιγμα των σχολείων. Καλεσμένος στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου θέλησε να εξηγήσει τη στάση των εκπαιδευτικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τσούχλος προέρχεται από τη συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ. Εξήγησε ότι η στάση εργασίας έγινε με αίτημα να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα σχολικά κτίρια: «Το αίτημα είναι να γυρίσουμε με ασφάλεια και εμείς και οι μαθητές και δυστυχώς δεν είχαμε την καλύτερη συνεννόηση με την υπουργό Παιδείας».

Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν επαρκούν: «Καλούν 30 και 40 εκπαιδευτικούς σε χώρους που δεν πληρούν τα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο είπε προς τους δημοσιογράφους «γιατί δεν θέλετε να ακούσετε μια άποψη διαφορετική;». Υποστήριξε ότι το υπουργείο δεν έχει ακόμα αποστείλει γραπτή εγκύκλιο με οδηγίες.

Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή πήρε το λόγο ο Άρης Πορτοσάλτε, ρωτώντας τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ: «Δεν θέλετε να γυρίσετε στη δουλειά σας;», για να πάρει την απάντηση «βεβαίως. Θέλουμε να γυρίσουμε με ασφάλεια». Σε αυτό το σημείο ο δημοσιογράφος απάντησε: «Αυτή η στάση που κρατάτε ντροπιάζει το σύνολο των εκπαιδευτικών της χώρας».

Τότε ο κ. Τσούχλος εξερράγη λέγοντας: «Δε ντροπιάζει τίποτα. Όχι αγαπητέ μου. Δεν δέχομαι με τίποτα τα λόγια σας. Να ανακαλέσετε. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε έτσι. Δεν μπορείτε να μιλάτε και να προβοκάρετε εναντίον των εκπαιδευτικών. Ντροπή σας πια. Σας γνωρίζουμε. Επιβάλλετε συγκεκριμένα πράγματα. Ντροπή σας. Εκφράζετε ότι χειρότερο αυτή τη στιγμή. Θα πείτε εσείς ότι ντροπιάζουμε».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria