Βρετανία: Πάνω από 35.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό - 545 το τελευταίο 24ωρο - OlaDeka

Βρετανία: Πάνω από 35.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό – 545 το τελευταίο 24ωρο

Ο αριθμός θανάτων από κορονοϊό που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σε όλους τους χώρους στη Βρετανία είναι 545, και ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 35.341, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία.

Στο Λονδίνο ο αριθμός νοσηλευόμενων φαίνεται πως μειώνεται σημαντικά, ενώ σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, η μείωση γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ανέφερε η αναπληρώτρια επικεφαλής επιστημονική σύμβουλος της κυβέρνησης, Άντζελα ΜακΛιν.

Σχετικά με την απόφαση χαλάρωσης του lockdown διευκρίνισε ότι η επιστημονική επιτροπή είχε επισημάνει στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει όταν τεθεί σε εφαρμογή ένα κατάλληλο σύστημα ιχνηλάτησης επαφών.

«Οι επιστήμονες ήταν πολύ ξεκάθαροι στην συμβουλή τους ότι οι αλλαγές στο lockdown χρειάζονται ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα εντοπισμού, ιχνηλάτησης και απομόνωσης. Και είμαστε επίσης ξεκάθαροι ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα κοινωνικής απόστασης θα πρέπει να βασίζονται σε παρατηρήσεις στα περιστατικά, στις περιοχές όπου πρόκειται να αλλάξουν και όχι σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία» είπε.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria