Χαρδαλιάς: Από τις 18 Μαΐου επιτρέπονται μετακινήσεις σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα

Αρχική » Ελλάδα » Χαρδαλιάς: Από τις 18 Μαΐου επιτρέπονται μετακινήσεις σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπονται μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ελεύθερες θα είναι οι μετακινήσεις προς την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα από τις 18 Μαΐου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, πρόθεση είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Η σχετική απόφαση θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες και εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών του Σαββατοκύριακου, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στις παρέες.

Σχετικά με τις εκκλησίες, ανέφερε ότι από την Κυριακή 17 Μαΐου επιτρέπεται η Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πιστών, όπως επίσης και τα μυστήρια, π.χ. γάμοι, βαφτίσεις. Υπογράμμισε πάντως ότι θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τα τετραγωνικά.

Ειδικότερα, ο αριθμός πιστών καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ., ενώ για χώρους άνω των 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η πρώτη μέρα της δεύτερης φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων κύλησε σχετικά ομαλά.

Διευκρίνισε πως τα αποτελέσματα της δεύτερης αυτής φάσης των περιοριστικών μέτρων θα φανούν στα νούμερα των κρουσμάτων την επόμενη βδομάδα καθώς «τα νούμερα αυτά που βλέπουμε σήμερα αποτυπώνουν τις κινήσεις της προηγούμενης βδομάδας».

Εξάλλου, παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια