ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΣΜΙΔΗ

Αρχική » Γούνα » ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΣΜΙΔΗ

Τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας γίναμε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου. Όλα ξεκίνησαν από μια τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε με ευθύνη του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας κου Ζήση Τζηκαλάγια με επαγγελματικούς φορείς της Καστοριάς και κυβερνητικά στελέχη.

Στην τηλεδιάσκεψη αυτή δεν καλέστηκαν η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας (Ε.Ο.Γ), ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και οι Εκτροφείς. Ακολούθησε δημόσια επιστολή διαμαρτυρία των φορέων που ζήτησαν να μάθουν γιατί δεν τους κάλεσαν στην  τηλεδιάσκεψη και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή.

Σήμερα όμως το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Χρήστο Νατσούλη (ράδιο Αντέννες) ο βουλευτής της Ν.Δ αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ε.Ο.Γ κ. Κοσμίδη Δημήτρη ‘’γκαζοτενεκέ και τενεκέ ξεγάνωτο’’ και αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση. Ζήτησε μάλιστα από τον δημοσιογράφο να πει το σχόλιο του στον αέρα ώστε να το ακούσουν οι ακροατές.

Πρωτόγνωρα και θλιβερά γεγονότα

Εμείς δηλώνουμε λοιπόν:

  • Είναι δικαίωμα του κου Τζηκαλάγια να καλεί όποιον αυτός νομίζει στις επαφές-συγκεντρώσεις και τηλεδιασκέψεις. Για τις επιλογές του κρίνεται καθημερινά από τον λαό.
  • Είναι δικαίωμα της Ε.Ο.Γ, του Συνδέσμου Γουνοποιών και των Εκτροφέων να αποστείλουν διαμαρτυρία γιατί θεώρησαν ότι αγνοήθηκαν.
  • Είναι απαράδεκτοι και απρεπείς τέτοιοι χαρακτηρισμοί και τέτοιες συμπεριφορές ενάντια σε συνδικαλιστικούς φορείς, ακόμη και αν διαφωνεί μαζί τους.
  • Η έπαρση, η αλαζονεία και η υπεροψία απέναντι σε φορείς που εκπροσωπούν το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων του κλάδου της Γουνοποιίας μόνο κακό μπορεί να φέρει σε ένα τόπο. Σε μια εποχή μάλιστα που τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την ανασφάλεια και την ανεργία.
  • Αντί λοιπόν να αντιμάχεται ο κ. Τζηκαλάγιας τους εκλεγμένους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων ας ζητήσει δημόσια συγγνώμη και ας συνεργαστεί μαζί τους για το καλό του κλάδου της Γουνοποιίας και του νομού. 
  • Εγωισμοί και επικοινωνιακά παιχνίδια εδώ δεν χωρούν. Μόνο με κοινή προσπάθεια μπορούμε να έχουμε κάποια ελπίδα, σωτηρία.
  • Κανένας δεν περισσεύει σ’αυτήν την προσπάθεια.                                                  επιχειρήσεις-συνδικαλιστικοί φορείς-εργαζόμενοι-επιμελητήρια-εργατικό κέντρο και πολιτικά κόμματα με αλληλοσεβασμό, αλληλεγγύη και μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο χωρίς ύβρεις και αποκλεισμούς να βάλουν όλοι το λιθαράκι τους για να βγούμε νικητές απ’αυτή την κρίση.
  • Το να κάνεις ένα λάθος είναι ανθρώπινο και πονάει. Το να μην το αναγνωρίσεις όμως και να ζεις στην πλάνη σου είναι σαν να υπογράφεις την αυτοκαταστροφή σου. Και είναι δείγμα ‘’Ουκ ανδρός σοφού’’ .

 Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΟΥΝΟΠΟΙΪΑΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια