Κώττας για απολογισμό Τζηκαλάγια: «…Είναι ανέντιμο…»

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Κώττας για απολογισμό Τζηκαλάγια: «…Είναι ανέντιμο…»

«Διαβάζοντας το σύντομο απολογισμό του Κυβερνητικού βουλευτή μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί η Καστοριά τον τελευταίο χρόνο σε κεντρικό τουλάχιστον επίπεδο.
Με καμάρι ο κος Τζηκαλάγιας μας αναφέρει (αν και πέρσι τις απαξίωνε) πως συνεχίζουν οι τέσσερις πανεπιστημιακές σχολές στην πόλη μας με 660 νέους εισακτέους, ξεχνάει όμως να μας αναφέρει τι απέγινε η πέμπτη σχολή η οποία βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας καθώς και τα δύο διετή που καταργήθηκαν. Ξεχνάει επίσης να μας αναφέρει, εκτός αν δεν υπέπεσε στην αντίληψη του, πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε μεγαλύτερο αριθμό εισακτέων και τελικά δεν εισακούστηκε, ξεχνάει να μας αναφέρει πως το υπουργείο ζήτησε από το πανεπιστήμιο μικρότερο αριθμό εισακτέων για το 2021 έτσι ώστε να μπει η εισαγωγή βάσης και στην ουσία να κινδυνέψουν και τα υπόλοιπα τμήματα στην Καστοριά.
Κάνει αναφορά για τα δίκτυα φυσικού αερίου και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ως ο σωτήρας και ο εμπνευστής, αφυπνιστής όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του για το έργο, θεωρώντας μας μάλλον αφελείς.
Φράγματα, αρδευτικά δίκτυα, ανάπτυξη του αεροδρομίου, η τουριστική προβολή, καθώς και το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού του Λαιμού στις Πρέσπες είναι έργα τα οποία τρέχουν από τις προηγούμενες διοικήσεις. Χρειάζονται τη στενή παρακολούθηση του κου Βουλευτή αλλά είναι ανέντιμο να παρουσιάζονται ως έργα εμπνεύσεως του.
Όσο για τη σήραγγα της Κλεισούρας, την οποία εμφανίζει ως επιτυχία δική του και της σημερινής κυβέρνησης, θα ήθελα να ενημερώσω τα εξής: Η μελέτη και η ωρίμανση του έργου χρηματοδοτήθηκαν από τη Νομαρχία Καστοριάς επί διοίκησης Κώστα Λιάντση, το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε για την ένταξη και χρηματοδότηση του από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΠ 2014-20) τον Οκτώβριο του 2019. Δε χρειάστηκε καμία έγκριση και ούτε ένα ευρώ από την κεντρική κυβέρνηση που επαίρεται ο κος Τζηκαλάγιας, ήταν καθαρά θέμα Περιφερειακό.
Κλείνοντάς δε θα μπορούσα να μη σχολιάσω όσα χάθηκαν χωρίς την παραμικρή αντίδραση, ίσως και με τις ευλογίες του κου βουλευτή αλλά και αρκετών στελεχών του κόμματος του, όπως η πανεπιστημιακή σχολή και τα διετή τμήματα, ο Φορέας διαχείρισης με έδρα την Καστοριά, η εικασιτετράωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ στο Άργος Ορεστικό, οι καθυστερήσεις της κατασκευής των δικτύων του φυσικού αερίου στην Καστοριά με κίνδυνο να απενταχθεί το έργο, λόγω της απολιγνιτοποίησης και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι τηλεθερμάνσεις των ενεργειακών δήμων.
Όχι άλλες απώλειες αγαπητέ Ζήση και ότι καλό για την Καστοριά να μπαίνει πάνω από κόμματα, χρειάζεται επαγρύπνηση και ομοψυχία. Φυσικά πάνω απ’ όλα πολιτική εντιμότητα, απλά λαϊκά χρειάζεται “τσίπα”.»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια