Κορονοϊός Ρωσία: Καλπάζει ο αριθμός των κρουσμάτων – Νέο ρεκόρ - OlaDeka

Κορονοϊός Ρωσία: Καλπάζει ο αριθμός των κρουσμάτων – Νέο ρεκόρ

Κορονοϊός Ρωσία: Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου, ότι κατέγραψε νέο ρεκόρ, 11.231 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό. Παράλληλα, η θνητότητα παραμένει χαμηλή, με 88 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, φθάνοντας συνολικά τους 1.625. Η Μόσχα, η πλέον πληγείσα περιοχή, κατέρριψε επίσης ρεκόρ καταγράφοντας 6.703 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.

Με καταγεγραμμένα μέχρι σήμερα 177.160 περιστατικά κορονοϊού, η Ρωσία κατατάσσεται τέταρτη στην Ευρώπη και πέμπτη στον κόσμο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μολύνσεων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων εδώ και μία εβδομάδα εξηγείται, σύμφωνα με τις αρχές, από τον πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών τεστ -4,8 εκατομμύρια σύμφωνα με τη σημερινή καταμέτρηση- που επιτρέπουν τον εντοπισμό κυρίως ασυμπτωματικών περιπτώσεων και δεν υπολογίζονται κατ΄ανάγκη σε άλλες χώρες λόγω έλλειψης πρόσβασης σε τεστ.

Όσον αφορά τις νέες μολύνσεις που καταγράφονται μέσα σε μία ημέρα, η Ρωσία κατατάσσεται δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες που καταγράφουν κατά μέσο όρο 20.000 έως 25.000 κρούσματα κάθε μέρα και λίγο πάνω από τη Βραζιλία που καταμέτρησε 10.503 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Με 1.625 θανάτους, η Ρωσία παραμένει, αντίθετα, πολύ μακριά από τα επίπεδα θνητότητας που καταγράφονται στη Γαλλία (τουλάχιστον 25.000 θάνατοι σε 174.000 κρούσματα), ακόμη και στη Γερμανία, η οποία με λίγους περισσότερους από 7.000 θανάτους για 166.000 ασθενείς από τον κορονοϊό θεωρείται μία χώρα με ιδιαίτερα αποτελεσματική απόκριση στην πανδημία.

Ειδικοί υποψιάζονται ωστόσο πως οι πραγματικοί αριθμοί στη Ρωσία μπορεί να είναι μεγαλύτεροι και πως οι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 μπορεί να έχουν αποδοθεί σε άλλες αιτίες. Εκτός από την πολιτική της διενέργειας διαγνωστικών τεστ, η Μόσχα εξηγεί τα μικρά ποσοστά θνητότητας με μια σειρά υγειονομικών μέτρων που έλαβε πολύ νωρίς μέσα στην κρίση, όπως το κλείσιμο των συνόρων και ο περιορισμός πληθυσμών που κρίθηκε ότι κινδυνεύουν περισσότερο, όπως οι ηλικιωμένοι.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria