ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Αρχική » Απόψεις » ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Αξιότιμοι Κύριοι, 

Εσείς που πολεμάτε για το καλό αυτού του τόπου, εσείς που δίνετε την εικόνα πως νιάζεστε για το καλό αυτού του ρημαγμένου τόπου, που από όπου και να περάσεις ακούγεται και ένας στεναγμός και ένα μεγάλο ερωτηματικό για το μέλλον αυτής της έρμης πόλης, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!

Μέχρι πρότινος η Καστοριά μας ήταν το κέντρο της πανδημίας, ήμασταν αυτοί που  φέραμε την ‘’αρρώστια’’ στην Ελλάδα, ήμασταν αυτοί που τα κανάλια και όχι μόνο, μας στιγμάτιζαν, μας έβαζαν σε καραντίνα και υπακούγαμε με σεβασμό στα λόγια των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά, όλα τα φώτα στραμμένα πάνω μας.

Τα φώτα σβήσαν, οι δημοσιογράφοι έφυγαν και η Καστοριά μας πλέον εδώ και 40 ημέρες είναι χωρίς κανένα κρούσμα. Kαι όμως πουθενά καμιά αναφορά για τις θυσίες τόσον πολιτών, τόσων ανθρώπων που έκλεισαν  τα μαγαζιά τους, τις επιχειρήσεις τους και έκαναν υπομονή για το καλό όλων. Θα τελειώσει λέγαμε, και η επόμενη μέρα θα μας βρεί γερούς και έτοιμους για να κερδίσουμε το χαμένο εδαφος.

Αντί αυτού όμως, η ανεργία στην πόλη μας καλπάζει, με τα εργαστήρια γούνας να είναι ακόμα κλειστά στο μεγαλύτερο βαθμό και όσα τόλμησαν να ανοίξουν δουλεύουν με ένα 10% των εργατών τους. Οι γουνεργάτες πλέον  παλεύουν με την ανεργία, την ανέχεια και σε μεγάλο βαθμό την αβεβαιότητα για το μέλλον  της γούνας.

Πρίν λίγες μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης για όλους και για όλους τους κλάδους και για μια ακόμα φορά ο κλάδος της γούνας και γουνεργάτες βρέθηκαν από έξω. Δεν ακούσαμε τίποτα για τους ανθρώπους που με όλα αυτά που γίνονται γύρο μας παραμένουν και θα παραμένουν άνεργοι για πολύ καιρό ακόμα.

Τα κανάλια προβάλουν και ξανά προβάλουν τις ιδανικές διακοπές, στα πανέμορφα κατά τα άλλα νησιά μας, με τους φορείς τους να βγαίνουν στα ΜΜΕ, να τα διαφημίζουν, για να σώσουν την οικονομία τους, και πολύ καλά κάνουν, γιατί θέλουν να δουν έστω και αργά την οικονομία τους να παίρνει μια ανάσα. Τότε μου γεννιέται μια ακόμα απορία, μεσα στις τόσες που γυρίζουν στο κεφάλι μου, ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Που είναι όλοι αυτοί που τους διαλέγουμε για να μας εκπροσωπούν;

Γιατί δεν βγαίνουν να προβάλουν και αυτοί την Καστοριά μας;

Να ζητήσουν μια βοήθεια παραπάνω γι’αυτόν  το πονεμένο τοπό;

Κάντε κάτι κύριοι και κυρία, για να μπορέσει και η πόλη μας να βρεί ξανά ένα χαμόγελο που πραγματικά της ανήκει !

Σας ευχαριστώ

Ένας Καστοριανός πολίτης. 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια