Η Κίνα αρνείται τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τον κορωνοϊό Covid-19

Αρχική » Ελλάδα » Η Κίνα αρνείται τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τον κορωνοϊό Covid-19

Κατηγορηματικά αντίθετη στη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την προέλευση του νέου κορονοϊού παραμένει η Κίνα όσο η πανδημία και οι αμερικανικές κατηγορίες κατά του Πεκίνου εξακολουθούν να εξαπλώνονται, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη.

«Προτεραιότητα είναι να επικεντρωθούμε στον αγώνα κατά της πανδημίας μέχρι την τελική νίκη…

»Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο για να σώσουμε ζωές», δήλωσε ο Τσεν Σου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δεν είναι η πρώτη φορά Πεκίνο απάντησε επίσης με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο στις εκκλήσεις για διεθνή έρευνα ώστε να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησε ο ιός.

Όταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ζήτησε να διεξαχθεί μια τέτοια έρευνα, ο Κινέζος πρεσβευτής στην Αυστραλία σχολίασε ότι η χώρα του θα μπορούσε να απαντήσει με μποϊκοτάζ στα αυστραλιανά προϊόντα.

Καθώς η πανδημία φέρνει τα πάνω κάτω στην παγκόσμια οικονομία και περισσότεροι από το ένα τέταρτο των θανάτων καταγράφονται στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται ξανά εναντίον της Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αποφανθεί ότι ο νέος κορωνοϊός γεννήθηκε σε εργαστήριο στη Βουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας και έχει υπαινιχθεί ότι αναπτύχθηκε σκοπίμως – μολονότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν συμφωνούν μαζί του.

Επόμενο βήμα που εξετάζει ο Λευκός Οίκος είναι να ζητήσει αποζημιώσεις από την Κίνα.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια