Απάντηση στη δήλωση του βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, σχετικά με τα καθήκοντα του ιατρού του Αεροδρομίου Καστοριάς

“Είναι λυπηρό ότι αναγκάζομαι να επανέλθω και να ασχοληθώ ξανά με δηλώσεις του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια. Θα περίμενα από τον ίδιο μία ευθεία, χωρίς μισόλογα, υπαινιγμούς, υπονούμενα και μισές αλήθειες, αποκατάσταση της τρωθείσας από τον ίδιο τιμής και υπόληψης μου”

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Απάντηση στη δήλωση του βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, σχετικά με τα καθήκοντα του ιατρού του Αεροδρομίου Καστοριάς

Σχετικά με τη σημερινή δήλωση του βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, δέον να αναφερθούν τα ακόλουθα:

Α) Το ότι ο κ. Τζηκαλάγιας εκπροσώπησε «από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι την επιστημονική του πορεία», όπως αναφέρει, πολλές εκατοντάδες συναδέλφους, δε σημαίνει ότι εκπροσώπησε ουδέποτε και με οποιονδήποτε τρόπο και εμένα, διότι καταρχήν τα συμφέροντα του ιατρικού σώματος δεν είναι ενιαία, καθώς δεν υπηρετούμε όλοι οι ιατροί το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο με τον ίδιο και ενιαίο τρόπο. Άλλοι επιλέγουν να υπηρετούν τους πολλούς και άλλοι τους λίγους, άλλοι επιλέγουν να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και άλλοι τα δικά τους συμφέροντα. Πάντως από τον τρόπο που εκφράστηκε ο κ. Τζηκαλάγιας σχετικά με τα καθήκοντα μου, ως ιατρού του αεροδρομίου, χωρίς διόλου να με γνωρίζει μάλιστα, δεν φαίνεται να σέβεται ή να υπολογίζει και πολύ τον συνάδελφο.

Β) Η παραδοχή του περί του τρόπου λειτουργίας του Ε.Π.Ι. Αεροδρομίου Καστοριάς (ότι «βρίσκομαι πέντε φορές τη βδομάδα στο ΕΠΙ»), είναι μία έμμεση αλλά ατελής παραδοχή της ανακρίβειας των προηγούμενων δηλώσεών του περί των αληθών εργασιακών μου καθηκόντων, διότι στο Ε.Π.Ι. Αεροδρομίου Καστοριάς δεν «βρίσκομαι» απλά πέντε «φορές» τη βδομάδα, αλλά προσφέρω τις υπηρεσίες μου επί πενθήμερο εβδομαδιαίως και επί επτάωρο καθημερινώς σε προσωπικό του αεροδρομίου και επιβάτες. Μία ευθεία, και χωρίς μισόλογα παραδοχή της αλήθειας από τον κ. Τζηκαλάγια θα ήταν οπωσδήποτε προτιμότερη, αλλά, όπως φαίνεται, μέχρι εκεί φθάνει το θάρρος του ανδρός.

Γ) Το ότι ζήτησε ο κ. Τζηκαλάγιας, όπως λέει, «δις την συνδρομή του “ιατρού του αεροδρομίου” από τους αρμοδίους», ήτοι «τον Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Χρίστογλου και τον Διευθυντή του ΚΥ Άργους Ορεστικού κ. Μαγαλιό», έτσι ώστε παράλληλα με τα συμβατικά μου καθήκοντα να αναπληρώνω κάποιες ημέρες τον συνάδελφο των χωριών της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. Άργους Ορεστικού που ήταν αποσπασμένος στο Νοσοκομείο (Καστοριάς), δεν το γνωρίζω διότι ποτέ αυτό το αίτημα δεν απευθύνθηκε ή δεν έφθασε σε μένα. Συνεπώς η αναφορά στη δήλωσή του σε «επιβολή της συμμόρφωσης», σίγουρα δεν με αφορά, διότι ποτέ δεν μου ζητήθηκε να συνδράμω εκτάκτως στο Κ.Υ. Άργους Ορεστικού. Ό,τι υπηρεσίες προσφέρω σε κοινωνικοϊατρικές δράσεις, πέραν των στενά νοούμενων «υπηρεσιακών μου καθηκόντων», προφανώς σχετίζονται με το λειτουργηματικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος και της ιδιότητας του ιατρού του ΕΣΥ, αλλά και σε αυτό είμαι βέβαιος ότι δεν θα βρούμε κοινό τόπο με τον κ. Τζηκαλάγια.

Δ) O κ. Τζηκαλάγιας αναφέρει επίσης στη δήλωσή του ότι «προκειμένου να υπηρετήσει τους πολλούς και τον απλό-καθημερινό πολίτη, δεν διστάζει να συγκρούεται όταν χρειάζεται με τους ολίγους επιλήσμονες του χρέους και βολεμένους». Όπως είναι διατυπωμένη αυτή η δήλωση σε ένα κείμενο που απαντά σε επιστολή μου, με την οποία ζητείται από τον ίδιο η αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου, δημιουργείται ατυχώς η εντύπωση της έμμεσης αναφοράς και στο πρόσωπό μου ως ενός «επιλήσμονος του χρέους και βολεμένου». Δε γνωρίζω, ούτε αποσαφηνίζεται από τον ίδιο ποιοι είναι αυτοί στους οποίους αναφέρεται στη δήλωσή του, πλην όμως αξιώνω να απέχει στο εξής ο κ. Τζηκαλάγιας από κάθε προσβολή στο πρόσωπό μου άμεση ή έμμεση, ρητή ή υπόρρητη. 

Είναι λυπηρό ότι αναγκάζομαι να επανέλθω και να ασχοληθώ ξανά με δηλώσεις του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια. Θα περίμενα από τον ίδιο μία ευθεία, χωρίς μισόλογα, υπαινιγμούς, υπονούμενα και μισές αλήθειες, αποκατάσταση της τρωθείσας από τον ίδιο τιμής και υπόληψης μου. Μάλλον όμως αναμένω πάρα πολλά. Δεν θα χάσω άλλο χρόνο με το πρόσωπό του και την αμετροέπειά του. Ως γιατρός έχω πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ. Όπως λέει  και ο ίδιος, «Αρχή άνδραν δείκνυσι». 

Με τιμή,

Αθανάσιος Γεωργιάδης

Επιμελητής Β’

Γενικός Ιατρός Ε.Σ.Υ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια