O χάρτης του Covid-19 στην Ελλάδα - OlaDeka

O χάρτης του Covid-19 στην Ελλάδα

Στην Καστοριά και το Άγιο Όρος τα περισσότερα κρούσματα

Συναισθήματα αισιοδοξίας απορρέουν από την έκθεση που δημοσίευσε χθες ο ΕΟΔΥ, στην οποία αποτυπώνονται τα στοιχεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι έχει αρχίσει σταδιακά να μειώνεται, αφού έχει πέσει στους 69, με την πλειοψηφία αυτών (81,2%) να είναι άνδρες.

Από το σύνολο των 2.207 κρουσμάτων, 569 (25,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 921 (41,7%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν έχουν σχέση ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμη υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Επίσης η γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων δεν έχει αλλάξει σημαντικά.

Οι νομοί Φωκίδας, Ευρυτανίας και Γρεβενών παραμένουν με μηδενικά ή ελάχιστα κρούσματα, ενώ στον χάρτη προστέθηκαν με τα πρώτα τους κρούσματα τόσο η Καρδίτσα όσο και η Αιτωλοακαρνανία. Στην πλειοψηφία τους οι νομοί έχουν από 0 έως 4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ψηλότερα παραμένουν η Καστοριά και το Άγιο Όρος, που υπολογίζονται στην κατηγορία 50+ κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Παράλληλα ψηλά είναι και οι νομοί Λάρισας, Ξάνθης, Θεσσαλονίκης, Εύβοιας, Αχαΐας, Ηλείας, Κοζάνης, Πειραιά και Αττικής.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον όσο και ενθαρρυντικό στοιχείο είναι οι καμπύλες επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων στην Ελλάδα που καταγράφουν τη διαχρονική τους εξέλιξη. Όπως φαίνεται, οι δύο γραμμές κινούνται ελαφρά ανοδικά με τάση να είναι παράλληλες.

Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον κορωνοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 49.390 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 2.928 (ποσοστό 5.9%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria