Τρία μυστικά για να καταφέρετε να δουλέψετε από το σπίτι μαζί με τα παιδιά - OlaDeka

Τρία μυστικά για να καταφέρετε να δουλέψετε από το σπίτι μαζί με τα παιδιά

Ξεχάστε το αρχικό πρόγραμμα

Πιθανότατα να έχετε προσπαθήσει να εργαστείτε από το σπίτι, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, δηλώνοντας ταυτόχρονα στα παιδιά ποιες ώρες θα είστε απασχολημένοι. Αν και αυτό μπορεί να λειτουργήσει με τα μεγαλύτερα παιδιά, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και με τα νήπια. Εάν λοιπόν, συνειδητοποιήσετε ότι το πρόγραμμα αυτό προσθέτει άγχος ή πίεση σε μια ήδη δύσκολη κατάσταση, αφήστε το για λίγο. Επιτρέψτε στα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν και δώστε αυτήν την ευκαιρία και στον εαυτό σας. Έτσι ενώ εκείνα παίζουν, θα μπορέσετε να δείτε ένα μέρος της ενώ όταν σας χρειαστούν θα μπορέσετε να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Αναθέστε ευθύνες στο παιδί

Δοκιμάστε να αναθέσετε ευθύνες στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους. Ξεκινήστε από το συμμάζεμα του δωματίου ή του γραφείου τους, το μάζεμα των παιχνιδιών τους ή ακόμα και την οργάνωσή του. Δώστε στα παιδιά το ελεύθερο να το κάνουν με τον δικό τους τρόπο, καθώς έτσι πιθανότατα να μην φέρουν αντίρρηση και να μην νιώσουν πιεσμένα. Αν αυτά δεν λειτουργήσουν, δοκιμάστε να κρύψετε μερικά τουβλάκια και ενθαρρύνετε το παιδί να τα βρει. Έτσι αυτό το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, θα σας δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να δουλέψετε συγκεντρωμένα.

Δώστε κίνητρα στο παιδί

Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, οπότε είναι λογικό να καταφύγετε σε μέτρα που δεν συνηθίζετε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Αν εξακολουθείτε να δοκιμάζετε στρατηγικές δίχως επιτυχία, δοκιμάστε να δώσετε μικρές επιβραβεύσεις στο παιδί. Αν δηλαδή παραμείνει ήσυχο για μερικές ώρες, τότε δοκιμάστε να το επιβραβεύσετε με κάτι που του αρέσει, όπως μια μικρή λιχουδιά ή μερικά λεπτά ακόμα με το tablet.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria