Το Συνέδριο Γυναικών στη Σαουδική Αραβία που έγινε χωρίς γυναίκες - OlaDeka

Το Συνέδριο Γυναικών στη Σαουδική Αραβία που έγινε χωρίς γυναίκες

Μια φωτογραφία από το Συνέδριο Γυναικών της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται ότι προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο, αφού δείχνει ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση δεν βρισκόταν καμία γυναίκα.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν “Οι Γυναίκες στην Κοινωνία” και όπως φαίνεται στην εικόνα η αίθουσα είναι γεμάτοι άντρες με τις παραδοσιακές φορεσίες τους, όμως πουθενά δε φαίνονται γυναίκες.

Ο λόγος που δεν βλέπετε καμία γυναίκα στην εικόνα, είναι ακριβώς επειδή δεν παρακολούθησε καμία το συνέδριο, παρά το γεγονός ότι απευθυνόταν καθαρά στο γυναικείο κοινό. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2012 στην αραβική εφημερίδα Okaz.

Φυσικά, γίνεται αντιληπτό ότι είναι φανερή η υποκρισία για τέτοιου είδους θέμα στη συγκεκριμένη χώρα, όμως είναι κάτι το αναμενόμενο αν σκεφτείτε ότι εκεί οι γυναίκες δεν επιτρέπεται καν να οδηγούν.

Μόλις πρόσφατα στα Αραβικά Εμιράτα οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα οδήγησης μηχανών και ποδηλάτων, όμως μπορούν να οδηγούν μόνο αν είναι ντυμένες από τον λαιμό μέχρι τον αστράγαλο και να συνοδεύονται από άντρα συγγενή τους.

Επίσης, για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται να ταξιδέψουν εκτός συνόρων αν δεν συνοδεύονται από κάποιον άντρα και αν δεν έχουν πάρει άδεια από τους κηδεμόνες τους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria