Νοσοκομείο Καστοριάς: Άμεσα - τώρα - χθες στείλτε γιατρούς - Διαψεύδουν τον Υπουργό Υγείας - OlaDeka

Νοσοκομείο Καστοριάς: Άμεσα – τώρα – χθες στείλτε γιατρούς – Διαψεύδουν τον Υπουργό Υγείας

Πολύπαθο το νοσοκομείο της Καστοριάς τελικά. Πριν λίγες ημέρες σε δήλωσή του, οπρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, Χρήστος Κουσουρής, είχε περιγράψει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λέγοντας ότι έχει γίνει «φάντασμα». 

Από τους 350 εργαζόμενους, ζήτημα να βρίσκονται εκεί οι 90. Σε 120 κλίνες, λιγότεροι από δέκα νοσηλεύονται – σχεδόν όλα τα τμήματα έχουν μπει σε καραντίνα. Απ’ αυτό το νοσοκομείο, πέρασαν οι τρεις από τους έξι ανθρώπους που έχουν χάσει την ζωή τους από κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο πρώτος συναγερμός σήμανε μετά τον θάνατο του 53χρονου που εργαζόταν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου. (πηγή: Vice)

Επίσης η πόλη βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Θυμίζουμε ότι από την ημέρα που διαπιστώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, ήταν «υποψήφια» να έχει σύντομα ασθενείς. Μία αποστολή περίπου 300 γουνεμπόρων και των συνοδών τους ήταν στο Μιλάνο, την περίοδο έξαρσης της πανδημίας στη βόρεια Ιταλία, στα τέλη Φεβρουαρίου. Κι ένα σχολείο επέστρεψε από εκδρομή στην ίδια περιοχή, ενώ πιστοί έκαναν την ίδια περίοδο εκδρομή στα Ιεροσόλυμα. 


Το νοσοκομείο Καστοριάς, με ένταση είχε ζητήσει ενισχύσεις. Σήμερα λοιπόν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν ήδη υλοποιηθεί για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς. Τόσο με προσωπικό όσο και με μέσα προστασίας Ο υπουργός είπε συγκεκριμένα πως «έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας διευθυντής καρδιολογίας, ένας επιμελητής Α΄ γενικής ιατρικής, μία διευθύντρια παθολογίας, ένας επιμελητής Β΄ γενικής ιατρικής, ένας διευθυντής ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄, μικροβιολογίας, 10 αγροτικοί γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι ιατρικών εργαστηρίων, μία εργαζόμενη για βοηθητικό-υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος καθαριότητας».

Η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ανταπάντησε ότι «η κυβέρνηση ψεύδεται» όταν λέει πως ενισχύει την Καστοριά.

«Με χαρά άκουσα αρχικά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά πως έφερε γιατρούς στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Ψάχνοντας το θέμα διαπίστωσα πως δεν έφερε ούτε έναν γιατρό στην Καστοριά. Για την ακρίβεια αυτούς που λένε ότι έφεραν στην Καστοριά είναι οι γιατροί μας από τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και Άργους Ορεστικού (τα οποία πλέον υπολειτουργούν) καθώς και από τα αγροτικά ιατρεία της Καστοριάς, που ήδη δούλευαν στην περιοχή και βοηθούσαν ούτως ή άλλως το νοσοκομείο. Από τις 450 προσλήψεις γιατρών που έγιναν πανελλαδικά δεν υπάρχει ούτε μία για την Καστοριά. Επίσης δεν υπάρχει ούτε μία απόσπαση γιατρού στο νοσοκομείο Καστοριάς.»

Και  εξέπεμψε εκ νέου σήμα κινδύνου για το νοσοκομείο, τους εργαζομένους και τους ασθενείς, καλώντας την κυβέρνηση να δράσει άμεσα: «Το νοσοκομείο Καστοριάς παραπαίει. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν φθάσει στα όριά τους. Άνθρωποι χάνονται. Η Καστοριά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Άμεσα-τώρα-χθες στείλτε γιατρούς».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria