Κατασκευή προστατευτικών μασκών για τον κορωνοϊό από το 1ο ΕΚ Φλώρινας με χρήση 3D εκτυπωτή - OlaDeka

Κατασκευή προστατευτικών μασκών για τον κορωνοϊό από το 1ο ΕΚ Φλώρινας με χρήση 3D εκτυπωτή

Αρκετά ΕΠΑΛ ανά την χώρα, μέσω των Εργαστηριακών Κέντρων που διαθέτουν 3D εκτυπωτές, κατασκευάζουν το τελευταίο διάστημα προστατευτικές μάσκες. Έτσι και στην Φλώρινα με πρωτοβουλία του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Φλώρινας και σε συνεργασία με τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Φλώρινας, εδώ και δύο εβδομάδες γίνεται παραγωγή προστατευτικών μασκών με την χρήση 3D εκτυπωτή.

Οι εκπαιδευτικοί  Γεωργίου Σωτήριος, Δράγου Ευαγγελία και Αρβανιτάκης Ιωάννης προέβησαν στην απαραίτητη έρευνα για την σχεδίαση, την επιλογή και την προμήθεια των κατάλληλων και πιστοποιημένων υλικών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το μοντέλο της προστατευτικής μάσκας που επιλέχθηκε είναι της Prusa Printers, τύπος RC3, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί η εταιρία 3dHub, η οποία προσφέρει το τελικό προϊόν της (αφιλοκερδώς) στο Υπουργείο Υγείας της χώρας μας.

Αρωγός σε αυτήν την  προσπάθεια στάθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Φλώρινας. Την δράση στήριξαν το 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, παραχωρώντας τους 3D εκτυπωτές τους για να επιτευχθεί μεγαλύτερη παραγωγή σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Η Δ/ντρια του 1ου Ε.Κ. Φλώρινας Μαρνέρη Ευγενία δήλωσε πως “οι προστατευτικές μάσκες που κατασκευάζονται θα προσφερθούν δωρεάν, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φλώρινας και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζοντας στο πρόσωπό τους τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας, κάνοντας το ελάχιστο που μπορούμε”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria