Το ξεκαθάρισε ο Χαρδαλιάς: Κλειστές οι εκκλησίες για το κοινό

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Το ξεκαθάρισε ο Χαρδαλιάς: Κλειστές οι εκκλησίες για το κοινό

Χαρδαλιάς μέτρα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε: «Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα». Και τόνισε: «Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

Ερωτηθείς για το τι αναμένεται να πράξει η Αστυνομία, εάν το Πάσχα μαζευτούν πιστοί έξω από τις εκκλησίες, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι θα πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες αγνοώντας τις προτροπές της Ιεράς Συνόδου». «Όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερα. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές», τόνισε.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 71 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 1.955 συνολικά (57% άνδρες)Υπάρχουν 79 ασθενείς διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Επίσης, 16 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 3 ακόμα θανάτους, με το συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στους 86 (23 γυναίκες). Η διάμεση ηλικία ήταν τα 73 έτη, ενώ το 86% είναι κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Πότε να φοράμε μάσκα και γάντια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας, είπε ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», ενώ για τα γάντια ήταν αποτρεπτικός: «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη, παρά καλό. Υπάρχει μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια».

«Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο», είπε, για να υπογραμμίσει ότι «η καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια