Το ΕΠΑΛ Καστοριάς ξεκινά την τρισδιάστατη εκτύπωση προστατευτικών μασκών προσώπου

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Το ΕΠΑΛ Καστοριάς ξεκινά την τρισδιάστατη εκτύπωση προστατευτικών μασκών προσώπου

Το ΕΠΑΛ Καστοριάς σε συνεργασία με τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) Καστοριάς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονιας θέλοντας να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια για θωράκιση των λειτουργών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στον Κορονοϊό, έχοντας προβεί στην προμήθεια των απαραίτητων πρώτων υλών ξεκινούν την τρισδιάστατη εκτύπωση προστατευτικών μασκών προσώπου. Οι μάσκες αυτές θα παραχωρηθούν δωρεάν στο υγειονομικό προσωπικό και τα σώματα ασφαλείας της περιοχής μας. Το μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί είναι της PrusaPrinters και είναι εγκεκριμένο από τοΥπουργείο Υγείας της Τσεχίας. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί η εταιρία 3dHub η οποία και διοχετεύει το τελικό προϊόν στο Υπουργείο Υγείας (αφιλοκερδώς). Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κουρτέτσο Κωνσταντίνο της εν λόγω εταιρίας που μας παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στην παραγωγή των μασκών.

Για το ΕΠΑΛ

Αλέξανδρος Ταμήλιας

Για το ΠΕΚΤΠΕ

Θεόδωρος Θεμελής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονιας είναι μια νεοσύστατη δομή η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και ιδρύθηκε στην περιφέρειά μας μετά από εμπεριστατωμένη πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Μαρδίρη Θεόδωρου. Οι ΠΕΚΤΠΕ λειτουργούν μόνο στη Δυτική Μακεδονία, στις πόλεις Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα Φλώρινα και Γρεβενά. Σκοπός των ΠΕΚΤΠΕ είναι η προώθηση της πληροφορικής παιδείας και της εκπαιδευτικιής καινοτομίας, η ανάδειξη του ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικού της Π.Δ.Ε Δυτικής Μακεδονίας και η συνεισφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία και μάθηση. 

Για το ΠΕΚΤΠΕ

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια