ΣΥΡΙΖΑ: 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ - 40 δισ. € στην οικονομία τους επόμενους 6 μήνες - OlaDeka

ΣΥΡΙΖΑ: 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ – 40 δισ. € στην οικονομία τους επόμενους 6 μήνες

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης με εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις ανέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας εν μέσω κορονοϊού

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζει αυτήν την ώρα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την έξοδο από την κρίση. Το πρόγραμμα «μένουμε όρθιοι» έχει κεντρική ιδέα το υπερόπλο που διαθέτει η χώρα. Με εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις να δημιουργήσουμε σταθεροποίηση κι ανάκαμψη της οικονομίας. Πρόκειται για τρεις αλληλένδετους άξονες. Ποιότητα, ποσότητα και χρόνος υλοποίησης των παρεμβάσεων.

Υπάρχουν 20 δισ. ευρώ από το μαξιλάρι ρευστότητας διαθέσιμα από τα συνολικά 37 δισ. €. Τα 16,5 δισ. € είναι κλειδωμένα για αποπληρωμές χρέους.
Εχουμε λοιπόν 20 δισ.€ διαθέσιμα από το μαξιλάρι κι άλλα τόσα περίπου από ευρωπαϊκά κονδύλια. Καθώς και τα 12 δισ.€ της ΕΚΤ που ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις τράπεζες. Παρουσιάζουμε ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων έξι μηνών. Πρέπει να λάβουμε άμεσα μέτρα στήριξης της τάξης των 6 δισ. ευρώ και άλλα 12 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά».

Τα μέτρα επιγραμματικά που προτείνουμε είναι τα εξής:

  1. Στήριξη ΕΣΥ με 1 δισ. € επιπλέον,4.000 μόνιμες προσλήψεις
  2. Επαρκή μέτρα προστασίας, κεντρικός έλεγχος των εργαστηριακών ελέγχων, ειδική μέριμνα για ευάλωτες ομάδες
  3. Επέκταση προστασίας α’ κατοικίας μετά τον Απρίλη κι απαγόρευση πλειστηριασμών ως το τέλος του έτους
  4. Κοινωνική πρόνοια κι αλληλεγγύη 300 εκατ. ευρώ
  5. Ειδικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης με τη μορφή μερίσματος σε δύο φάσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ για εργαζόμενους, ανέργους.
  6. Μεγάλο πακέτο 8,5 δισ.€ για εργαζόμενους, ελεύθερους  επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους με πλήρη κάλυψη εισφορών, Δώρο Πάσχα, επιδότηση ελ. επαγγελματιών,. αυτοαπασχολούμενων με ποσό ίσου του 1/12 με τον περσινό τζίρο τους.
  7. Αναστολή καταβολής συνόλου εισφορών για όλο έτος, πάγωμα οφειλών σε τράπεζες
  8. Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μικρομεσαίων 3 δισ. €
  9. Επιτάχυνση εκταμίευσης πληρωμών ταμείου επενδύσεων
  10. Τέλος, το μεγαλόπνοο σχέδιο «Ηρακλής», αντίστοιχο μ’ αυτό που ετοιμαζόταν για τις τράπεζες, αλλά πλέον για τις επιχειρήσεις με 12 δισ. ευρώ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria