Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Διαφωνούν Μαξίμου – υπουργείο Παιδείας – Τα επικρατέστερα σενάρια - OlaDeka

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Διαφωνούν Μαξίμου – υπουργείο Παιδείας – Τα επικρατέστερα σενάρια

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Σύμφωνα με πληροφορίες,  η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιθυμεί να ανοίξουν όλα τα σχολεία, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνο το Μέγαρο Μαξίμου που φέρεται να διαφωνεί με το άνοιγμα όλων των σχολείων, συντασσόμενο με την άποψη των λοιμωξιολόγων.

Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο του διάγγελμα είχε πει ότι: «…τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα» ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι παρά τις αντίθετες εισηγήσεις από υπουργούς του αποφάσισε μόνος του το κλείσιμο των σχολείων.

Τα επικρατέστερα σενάρια

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, είτε θα πρέπει να καθίσουν ξανά στα θρανία μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα διεξαχθούν οριστικά εντός του τελευταίου 10ημέρου του Ιουνίου, είτε τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά – διαδοχικά, δηλαδή, έως τα τέλη Μαΐου – πρώτα τα Γυμνάσια και μετά τα Δημοτικά. Στο δεύτερο σενάριο, οι μαθητές θα επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες κατά «κύματα» ώστε το πρώτο διάστημα να μπορούν να τηρούνται όλοι οι κανόνες για την υγεία μαθητών και καθηγητών, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες μέσα στις τάξεις, όπως να υπάρχουν – όπου είναι εφικτό – αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Όλα αυτά αναμένεται να συζητηθούν και σήμερα σε κυβερνητική σύσκεψη ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει ότι στόχος είναι οι πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου ενώ για το άνοιγμα των σχολείων, όπως έχει πει, θα δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου.

Οι ημερομηνίες των πανελλαδικών

«Από τα μέσα Ιουνίου και μετά, οποιαδήποτε ημερομηνία για τις πανελλαδικές είναι πιθανή» τόνισε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας χθες, το πρωί στο MEGA. Οι μαθητές της Γ΄ λυκείου, τόνισε, γνωρίζουν την ύλη που θα εξεταστούν, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εξετάσεις θα γίνουν, ίσως με έναν τρόπο διαφορετικό με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών. «Θα ακολουθήσουμε πλήρως τις υποδείξεις των ειδικών. Η Γ΄ λυκείου αποτελεί προτεραιότητα. Η επάνοδος στα σχολεία θα γίνει με γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών αλλά και των καθηγητών».

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλαδικές στα μέσα Ιουλίου ενώ αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις τόνισε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή – όπως είπε – είναι οι μαθητές της Γ΄ λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές αλλά και η ομαλή μετάβαση των μαθητών όλων των υπόλοιπων τάξεων στην επόμενη σχολική χρονιά.

Δημόπουλος για το άνοιγμα των σχολείων και τις Πανελλαδικές

Για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μίλησε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α. Δημόπουλος. Ο καθηγητής τόνισε ότι θα συνυπολογιστούν δεδομένα για το πώς θα ανοίξουν, ενώ σημείωσε ότι θα ελεγχθούν και οι κινήσεις των άλλων χωρών και τα αποτελέσματα των δικών του ενεργειών.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να διενεργηθούν οι Πανελλήνιες κοντά στην ημερομηνία που γίνονταν τα άλλα χρόνια, ενώ πρόθεσή μας είναι να μην χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια, πρόσθεσε ο κ. Δημόπουλος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria