Κορονοϊός: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 800 ευρώ και το έκτακτο «δώρο» στους υγειονομικούς

Αρχική » Ελλάδα » Κορονοϊός: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 800 ευρώ και το έκτακτο «δώρο» στους υγειονομικούς

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για μισθούς και συντάξεις

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζομένους, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει να καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται λόγω του φονικού ιού, ενώ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθούν τα 400 ευρώ (πρώτη δόση) στους επιστήμονες και το έκτακτο Δώρο Πάσχα στους 110.000 γιατρούς και υγειονομικούς.

Ύφεση στο 4% για την ελληνική οικονομία

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι η πανδημία θα προκαλέσει ύφεση στην ελληνική οικονομία κοντά στο 4% του ΑΕΠ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει συνολικά 37 δις ευρώ διαθέσιμα για τη στήριξή της, πέραν των ευρωπαϊκών μέτρων. Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως δεν θα γίνει καμία μείωση μισθών και συντάξεων.

«Το πακέτο μέτρων είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε και τον Μάιο και τον Ιούνιο χωρίς να υπάρχουν ταμειακά προβλήματα» επισήμανε. «Με τα σημερινά δεδομένα η εκτίμηση είναι ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 3%, κοντά στο 4%. Η ύφεση είναι συνάρτηση της έκτασης του προβλήματος και της πιθανής επανάληψης του προβλήματος μέσα στη χρονιά. Δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, οι περισσότερες προβλέψεις δείχνουν βαθιά ύφεση« διευκρίνισε. «Λαμβάνεται υπόψη και η επίπτωση στον τουρισμό το καλοκαίρι. Σχεδιάζονται και στοχευμένες δράσεις για το χώρο του τουρισμού» πρόσθεσε.

«Κρατάμε εφόδια για την επόμενη μέρα της οικονομίας»

«Τα μέτρα θα καλύψουν κομμάτι της απώλειας του εθνικού πλούτου, ρίχνουμε πολλά όπλα στη μάχη σήμερα, άλλα κρατάμε και εφόδια για την επόμενη μέρα της οικονομίας όταν τελειώσει η κρίση. 15,7 δισ. ευρώ το μαξιλάρι ασφάλειας, και περίπου 20 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της γενικής κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι χρήματα των φορολογουμένων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο. Το πότε θα τα χρησιμοποιήσουμε έχει να κάνει με την ένταση της κρίσης» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

«Υπάρχει σειρά από αλλά πολεμοφόδια που δημιουργούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να ακολουθήσουμε επεκτατική πολιτική» τόνισε επίσης και συμπλήρωσε «πρόκειται για μαραθώνιο όχι αγώνα ταχύτητας, να μείνουμε μακριά από μαξιμαλισμούς. Χρειάζεται σχεδιασμός σε βάθος μηνών και ετών. Το πρόγραμμα μείωσης φόρων και εισφορών μετατίθεται αλλά θα εφαρμοστεί σταδιακά μόλις καταφέρουμε να βγούμε από την υγειονομική κρίση».

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια