Ζ. Τζηκαλάγιας: «Από το Σάββατο έχουν δοθεί άδειες στους αγρότες της καραντίνας - Δηλώνω έκπληκτος με...» - OlaDeka

Ζ. Τζηκαλάγιας: «Από το Σάββατο έχουν δοθεί άδειες στους αγρότες της καραντίνας – Δηλώνω έκπληκτος με…»

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή της ΝΔ Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια έχουμε τα εξής νέα δεδομένα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος:

Παρότι 1ον, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε επικοινωνία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλου με τον ΥΠΑΑ κ. Μάκη Βορίδη αναφορικά με την ύπαρξη ειδικού καθεστώτος για τις άδειες μετακίνησης των αγροτών της Μεσοποταμίας (ο κ. Βορίδης δήλωσε τότε αναρμόδιος για το θέμα), 2ον ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Δίκτυο1 ότι το θέμα θα λυθεί (θα, λυθεί, δηλαδή δεν λύθηκε ακόμη), 3ον ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης χθες Κυριακή απέστειλε επιστολή στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας με την οποία ζητούσε επίσης λύση επί του ζητήματος και τέλος, 4ον σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ κατά τη σημερινή ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε κατηγορηματικά πως η καραντίνα ισχύει για όλους, ο κ. Τζηκαλάγιας δηλώνει ότι 70 περίπου επαγγελματίες αγρότες της καραντίνας έχουν ήδη άδεια στα χέρια τους από την αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Καστοριάς κα Όλγα Θεοχάρη και μεταβαίνουν ελεύθερα στις εργασίες τους από το Σάββατο!

Η κα Θεοχάρη έλαβε τη διαβεβαίωση από τον βουλευτή κ. Ζ. Τζηκαλάγια ότι μετά από προφορική συνεννόηση με τον ίδιο τον κ. Χαρδαλιά που έγινε την περασμένη Παρασκευή, μπορεί να διανείμει ειδικές άδειες – όπως και έπραξε – στους 70 περίπου αγρότες κατά κύριο επάγγελμα στις περιοχές της καραντίνας. Έτσι οι συγκεκριμένοι αγρότες ήδη ασκούν ελεύθερα τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Ο βουλευτής Καστοριάς δηλώνει έκπληκτος με τις ενέργειες και τις δηλώσεις των αυτοδιοικητικών αρμοδίων που συμπεριφέρονται σαν να μην γνωρίζουν ότι το ζήτημα έχει διεκπεραιωθεί από τον ίδιο ήδη από την Παρασκευή.

Παραμένουν βέβαια τα εξής εύλογα ερωτήματα:

Γιατί ο κ. Κασαπίδης δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι ΘΑ, λυθεί το πρόβλημα; (Χρησιμοποίησε μελλοντικό χρόνο)

Γιατί ο κ. Κορεντσίδης έστειλε την Κυριακή αίτημα για να δοθεί λύση στο θέμα με τους αγρότες, ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος του είχε μοιράσει ήδη από το Σάββατο 70 άδειες;

Και τέλος γιατί ο κ. Χαρδαλιάς ήταν κάθετος στην ερώτηση της ΕΡΤ δηλώνοντας ότι η καραντίνα ισχύει για όλους; Εδώ ο κ. Τζηκαλάγιας ισχυρίστηκε ότι οι δημοσιογράφοι τον μπέρδεψαν.

Αναμένουμε τη συνέχεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria