Άρση των μέτρων: Το σχέδιο για καφέ, μπαρ, εστιατόρια και παραλίες

ΠΡΩΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

Αρχική » Ελλάδα » Άρση των μέτρων: Το σχέδιο για καφέ, μπαρ, εστιατόρια και παραλίες

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, καταρτίζοντας το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Πότε αναμένεται να ανοίξουν μπαρ, εστιατόρια και καφέ.

Στην επόμενη ημέρα στρέφεται το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και των πολιτών, οι οποίοι αδημονούν για τη σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Από τις αρχές της εβδομάδας, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για τον τρόπο επιστροφής της οικονομίας και της κοινωνίας στην ομαλότητα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται εντός του Σαββατοκύριακου.

Άλλωστε, το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τους πολίτες, όσον αφορά τη μετάβαση στην μετα-κορονοϊό εποχή, είναι προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα – και σε κάθε περίπτωση μετά τις 27 Απριλίου.

Τι ανοίγει πρώτα

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η αρχή της «χαλάρωσης» των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, αλλά και τα μικρά καταστήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λειτουργία των παραπάνω θα ξεκινήσει εκ νέου στις 4 Μαΐου.

Τα μέτρα θα επιτηρούνται και θα αξιολογούνται σε βάθος μίας εβδομάδας, προτού αποτιμηθούν και ληφθούν νέες αποφάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα, όπως η επαναλειτουργία και των μεγαλύτερων καταστημάτων.

Τι θα γίνει με τις παραλίες

Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες εισηγήσεις αναφέρουν ότι τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν μετά τις 20 Μαΐου, ενώ εστιατόρια, καφέ και μπαρ αναμένεται να επαναλειτουργήσουν μετά τις 25 Μαΐου.

Όσον αφορά τις οργανωμένες παραλίες και το κολύμπι, εκτιμάται ότι οι πολίτες θα μπορέσουν να «χαρούν» τη θάλασσα και το καλοκαίρι στις αρχές Ιουνίου.

Γρίφος τα σχολεία

Άλυτος γρίφος παραμένει, ωστόσο, το ζήτημα των σχολείων, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, η οποία καταρτίζει και το σχέδιο άρσης των μέτρων.

Ως βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου, η οποία αναμένεται για τις 11 Μαΐου, προκειμένου οι Πανελλήνιες Εξετάσεις να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η εν μέρει λειτουργία των δικαστηρίων και των υποθηκοφυλακείων.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια