ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ! - OlaDeka

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ!

40 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Ιδιαίτερα δύσκολες έχουν καταστεί πλέον οι συνθήκες στο νοσοκομείο Καστοριάς. Αλλεπάλληλες κακές συγκυρίες και χειρισμοί από ΕΟΔΥ και άλλες υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας αλλά και εξωτερικών ιατρείων, έχουν φέρει το νοσοκομείο Καστοριάς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τον γιατρό του μικροβιολογικού που ενώ παρουσίαζε συμπτώματα, συνέχιζε να εργάζεται και να έρχεται σε επαφή με πολίτες και προσωπικό του νοσοκομείου.

Με το δεύτερο και τρίτο περιστατικό έχουν γίνει απίστευτα και τραγικά που μόνο ανησυχία μπορούν να δημιουργήσουν.

Ο 90χρονος και ο 55χρονος που συμπληρώνουν τη σημερινή τριάδα των θετικών στον κορονοϊό κρουσμάτων, εκτός του ότι κυκλοφορούσαν ανεξέλεγτα, (ο ένας είναι και επίτροπος εκκλησίας) έχουν επισκεφτεί εξωτερικούς ιατρούς, ακτινολογικά εργαστήρια και αξονικούς τομογράφους, σε Καστοριά, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα!

Ο ένας από αυτούς, αφού επισκέφτηκε γιατρούς και εξεταστικά εργαστήρια χωρίς προφυλάξεις, χθες Τρίτη κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε ασθενοφόρο επειδή παρουσίασε έντονα συμπτώματα. Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ (όταν καλούμε το 166 απαντά το τμήμα της Κοζάνης) μετέφερε τα δεδομένα στον ΕΟΔΥ και ζήτησε οδηγίες για το περιστατικό. Ο ΕΟΔΥ μη θεωρώντας ύποπτο το περιστατικό δίνει εντολή για μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο Καστοριάς χωρίς λήψη των προβλεπόμενων για κορονοϊό μέτρα. Το ΕΚΑΒ ενημερώνει το πλήρωμα του ασθενοφόρου στην Καστοριά και γίνεται επιβίβαση του ασθενούς χωρίς καμία προφύλαξη. Όταν το ασθενοφόρο φτάνει στο νοσοκομείο Καστοριάς, οι υπεύθυνοι του προσωπικού έκπληκτοι ρωτούν το πλήρωμα του ασθενοφόρου γιατί δεν φορούν τις απαραίτητες στολές και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου. Οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ απαντούν ότι αυτές τις εντολές έχουν.

Αμέσως οι γιατροί του νοσοκομείου φορούν τις στολές και οδηγούν τον ασθενή στον θάλαμο απομόνωσης όπου του παράσχουν τις πρώτες απαραίτητες υπηρεσίες, ενώ παρότι έχουν πάρει εντολή να μην πάρουν δείγμα, βλέποντας τα συμπτώματα τελικά αποφασίζουν να πάρουν δείγματα με τη γνωστή εξέλιξη (θετικό).

Με αυτά και πολλά ακόμη τραγικά συμβάντα, το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης μιας και μετά από όλα αυτά, μπαινουν σε καραντίνα 2 ειδικοί παθολόγοι, 3 ειδικευόμενοι παθολόγοι, 2 ΩΡΛ, 3 νοσηλεύτριες και 15 περίπου ιατροί και παρασκευαστές του μικροβιολογικού και αιματολογικού εργαστηρίου που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα (επιπλέον των 15 που μπήκαν σε καραντίνα χθες).

Άρα σύνολο εργαζομένων του νοσοκομείου Καστοριάς σε καραντίνα 40!

Το μικροβιολογικό εργαστήρι λειτουργεί μέχρι και αυτή την ώρα με άτομα που είχαν αποσπαστεί πρότινος στο διοικητικό προσωπικό για την αντιμετώπιση υπερεπειγόντων μόνο περιστατικών.

Αναμένεται αύριο να ενισχυθεί με δύο στελέχη του κέντρου υγείας Άργους Ορεστικού, ένα του ΙΚΑ Καστοριάς και έναν εξωτερικό μικροβιολόγο.

Το επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί υπάλληλοι της νοσοκομειακής μονάδας Καστοριάς, βρίσκονται (παρότι έχουν τεθεί σε καραντίνα) στο νοσοκομείο για να βοηθήσουν όπως μπορούν την κατάσταση. Πολλοί από αυτούς είναι σε συνεχή αγώνα τις τελευταίες ώρες, χωρίς ύπνο και χωρίς να ξεμυτίσουν για να ξεκουραστούν ούτε για τα βασικά. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν ένα ευχαριστώ και τον σεβασμό από όλους μας.

upd – 21:οο Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΕΟΔΥ αφού έλαβε το μήνυμα αγωνίας από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου Καστοριάς μετέτρεψε την καραντίνα των 40 σε ένα περίεργο καθεστώς ημι-καραντίνας ζητώντας τηλεφωνικά από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται για τον καθένα το ιστορικό σχετικά με το ποιες επαφές υπήρξαν για τον καθένα, με ποιους, τι φορούσαν και άλλα παρόμοια στοιχεία. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε κατάσταση αναστάτωσης ζήτησαν το αίτημα γραπτό από τον ΕΟΔΥ μετά τις πρόσφατες απανωτές παλινωδίες, έτσι ώστε να διασφαλιστούν και να προχωρήσουν στην σύνταξη και υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης, για να λάβουν μετά ο καθένας ξεχωριστά την ξεκάθαρη οδηγία για το καθεστώς της πιθανής καραντίνας στην οποία πιθανόν να τεθούν και πάλι.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria