Ιταλία: Ο φόβος και τα τραγούδια έχουν αντικατασταθεί από ΠΕΙΝΑ και ΟΡΓΗ

Ιταλία: Ο φόβος και τα τραγούδια έχουν αντικατασταθεί από ΠΕΙΝΑ και ΟΡΓΗ

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΟΡΓΗ !!! ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

– «Πεινάμε», λένε με μια κραυγή, μερικές φορές ένα ψίθυρο, μερικές φορές με το θυμό εκείνων που ζητούν και κλέβουν τρόφιμα, επειδή δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

– Γιατί “πώς να φάτε χωρίς μισθό;;;”.

– Έτσι, “Το δικαιούμαι, γιατί δεν είναι δικό μου λάθος ότι είμαι κλεισμένος στο σπίτι”.
«Και εσύ, Κράτος, αυτά τα λεφτά πρέπει να μου τα δώσεις, γιατί αλλιώς είναι δικαίωμά μου να ξαφρίσω τα ράφια”.

Προσοχή, το κλίμα αλλάζει, κόντρα στα όσα δείχνουν οι έρευνες.

Η πόλη έχει σταματήσει να τραγουδάει από τα μπαλκόνια, στις 6 μμ. Κανείς δεν βγαίνει να εξορκίσει τον φόβο. Και, πράγματι, πηγαίνουμε στη Νάπολη, σε ένα σούπερ μάρκετ, για να δούμε τι συνέβη πριν από λίγες ώρες. Το βίντεο εμφανίζεται στη σελίδα Facebook “Αγώνας για τα δικαιώματά μας”.

Ένας κύριος φτάνει στο ταμείο: ζυμαρικά, ντομάτα, ψωμί, λάδι. Και τίποτα περισσότερο. Ήρθε η σειρά του να πληρώσει και ακούγεται η φωνή του ταμία: “Καλέστε την αστυνομία, ο κύριος δεν έχει τα χρήματα για τα ψώνια.

Δεν μπορεί να φάει, δεν αγόρασε σαμπάνια και κρασί, αγόρασε τα απαραίτητα.

“Να λοιπόν τι αρχίζει να λείπει. Τα απαραίτητα. Όχι επειδή δεν υπάρχουν τρόφιμα στα σουπερμάρκετ, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι, που ήδη προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα, δεν έχουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν.

Μετά στο Παλέρμο, πάντα σε ένα σούπερ μάρκετ.

“Δεν έχουμε πια ούτε ένα ευρώ, δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλη μια εβδομάδα σαν αυτή”, ένας πολίτης του Παλέρμο, σε ένα βίντεο ζητά από τον Πρωθυπουργό Conte άμεσες απαντήσεις, διαφορετικά «η επανάσταση ξεσπάει».

Τώρα στο Μπάρι, ας ρίξουμε μια ματιά στα νέα.

Malielisa, ένας μικρός έμπορος: “Δεν μπορώ να το πάρω πια, κατέρρευσα, μας λιμοκτονούν”. Όσοι είχαν ήδη δυσκολία να φτάσουν στα τέλη του μήνα, τώρα σέρνονται στην κόψη, όπως εκατοντάδες χιλιάδες ΑΦΜ: «Δεν έχουμε χρήματα ούτε ακόμη για φαγητό», φωνάζει ξελαρυγγιασμένος.

Ένα βίντεο της εκπομπής Le Iene έδειξε τρία άτομα μπροστά σε μια τράπεζα στο Μπάρι, φωνάζοντας την απόγνωση: «Μείναμε χωρίς φαγητό και χωρίς χρήματα. Έχουν κλείσει το κατάστημά μου για είκοσι ημέρες, πώς μπορώ να ζήσω; “. Και μια άλλη κυρία: “Παρακαλώ, ελάτε στο σπίτι μου να δείτε. Δεν έχει μείνει τίποτα. Πρέπει να φάω.”

Η ιστορία είναι πάντα η ίδια.

Οι μικροί και μεσαίοι έμποροι που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και δεν έχουν ακόμη λάβει κρατική ενίσχυση. Και, φυσικά, οι αποταμιεύσεις δεν είναι πάντα αρκετές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, περιμένοντας την κυβέρνηση να κάνει κάτι από πρακτική άποψη, οι άνθρωποι θα ήθελαν να ζητήσουν από την τράπεζα δάνειο.

Συγκεκριμένα, αυτές οι οικογένειες στο Μπάρι φαίνεται να ζητούν προκαταβολή. “Πληρώνω τόκους επί των προκαταβολών, αν μου δώσουν 50 ευρώ θα πληρώσω περισσότερα”, λέει ο έμπορος. Και εδώ είναι ένας άνθρωπος που αρχίζει να τραβάει αντικείμενα από το παράθυρο του καταστήματος.

Δεν βρισκόμαστε ακόμα σε μαζικές διαμαρτυρίες, αλλά τα επεισόδια αρχίζουν να αναδύονται και όλα λένε το ίδιο πράγμα. Το σουπερμάρκετ Lidl στο Παλέρμο ξεκινά από περίπου είκοσι οικογένειες. Η αστυνομία και οι καραμπινιέροι παρεμβαίνουν ακριβώς όταν τα καροτσάκια είναι γεμάτα και οι άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν χωρίς να πληρώνουν για τα αγαθά.

Προσπαθήστε να τους ρωτήσετε: γιατί δεν τραγουδάτε πια;

Πηγή

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους πολίτες που δεν έχουν, στην φάση αυτή, αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τα αναγκαία τρόφιμα και φάρμακα. 

Συνολικά, με την ταχύτερη χορήγηση ποσών που είχαν ήδη εγκριθεί και  με νέα, έκτακτα κονδύλια, η Κυβέρνηση θα καταβάλλει στους 8.000 δήμους της χώρας τέσσερα δισεκατομμύρια επτακόσια εκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσουν να εντοπίσουν και να στηρίξουν τις οικογένειες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη δυσκολία. 
 
Προβλέπεται η χορήγηση, από την τοπική αυτοδιοίκηση, κουπονιών για αγορές σε σούπερ μάρκετ, αλλά και απευθείας παράδοση τροφίμων στο σπίτι, με την συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων.
 
“Η ουσιαστική αυτή βοήθεια θα αρχίσει να δίδεται από την αρχή της επόμενης εβδομάδας. Δεν θα μείνει κανείς μόνος, δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε έναν”, είπε ο Κόντε.
 
Κάλεσε, δε, τους παραγωγούς και διανομείς τροφίμων να κάνουν μια έκπτωση του 10% στους πολίτες που θα χρησιμοποιούν τα κουπόνια αυτά αλληλεγγύης. 
 
“Τα υπόλοιπα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που εγκρίναμε για την βοήθεια των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, θα διατεθούν άμεσα”, κατέληξε ο Ιταλός Πρωθυπουργός. 
 
Ισπανία – Οικονομική στήριξη

Τη διακοπή κάθε “μη αναγκαίας” οικονομικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα.
 
Ο Σάντσεθ είπε ότι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται σε τομείς όχι απολύτως αναγκαίους θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για το διάστημα αυτό, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Ιταλίας.
 
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, αλλά θα πρέπει να καλύψουν τις χαμένες εργατοώρες κάποια στιγμή αργότερα.

Το μέτρο αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα ισχύσει από την Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου. Απολύτως αναγκαίοι τομείς θεωρούνται κατά κύριο λόγο οι τομείς της υγείας, της διατροφής και της ενέργειας.
         
Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα, πίσω από την Ιταλία, σε αριθμό νεκρών από την Covid-19 σε όλον τον κόσμο. Με βάση το πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 5.690 (αύξηση κατά 832 σε μία ημέρα).
 
Στόχος του νέου μέτρου είναι να περιοριστούν κατά το μέγιστο δυνατό οι μετακινήσεις και κατά συνέπεια η διάδοση του ιού.
 
Στην Ισπανία έχει τεθεί σε εφαρμογή μια από τις πιο αυστηρές καραντίνες στον κόσμο: οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργαστούν (αν δεν είναι εφικτή η τηλεεργασία), να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στον γιατρό ή να βγάλουν τον σκύλο τους μια σύντομη βόλτα.
 
Μαλαισία – Ελλείψεις σε γάντια
 
Η μαλαισιανή εταιρεία Top Glove Corporation, που κατασκευάζει ένα στα πέντε γάντια σε όλο τον κόσμο, αναμένει ότι θα καταγραφούν ελλείψεις του προϊόντος αυτού, καθώς η αύξηση της ζήτησης από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού ξεπερνά την παραγωγική της δυναμικότητα. 

Η εταιρεία έχει επιμηκύνει τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης, δήλωσε προχθές Παρασκευή ο εκτελεστικός Πρόεδρός της Λιμ Γουί Τσάι τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 
 
Ο Λιμ εξήγησε ότι οι παραγγελίες που έλαβε η εταιρεία τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, κυρίως από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είναι σχεδόν διπλάσιες της παραγωγικής δυνατότητάς της.
 
Η Top Glove είναι σε θέση να παράγει 200 εκατ. γάντια από φυσικό ή συνθετικό λάτεξ την ημέρα. 
 
Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατάρτιση νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, ανήγγειλε χθες Σάββατο η Πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
 
Πριν από περίπου έναν μήνα και κάτι, την 21η Φεβρουαρίου, οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της τα επτά επόμενα χρόνια (2021-2027), ούτε για το ύψος που θα έχει το συνολικό ποσό, ούτε για την κατανομή των δαπανών (από τη γεωργία ως την πληροφορική, από την άμυνα ως τη μετανάστευση). 

Οι συνομιλίες αναμενόταν να συνεχιστούν αλλά, στο μεταξύ, η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώθηκε στη Γηραιά Ήπειρο, που πλέον θρηνεί τα δύο τρίτα των θανάτων στον κόσμο – 21.334 νεκρούς, επί συνόλου 351.877 κρουσμάτων μόλυνσης – και έχει μεταβάλλει άρδην τις προτεραιότητες των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ.

ΚΥΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria