Στα 117 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα - Κλείνουν γυμναστήρια, σινεμά, θέατρα και κέντρα διασκέδασης - OlaDeka

Στα 117 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα – Κλείνουν γυμναστήρια, σινεμά, θέατρα και κέντρα διασκέδασης

Αυξάνονται τα περιστατικά στην Ελλάδα, καθώς σήμερα Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι 18 νέα κρούσματα έκαναν την εμφάνισή τους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 117. Όπως είπε ο κ. Τσίοδρας, τα 82 είναι εισαγόμενα, τα 25 είναι επαφές τους, ενώ 10 είναι “ορφανά, δηλαδή δεν έχουν σαφή πηγή έκθεσης. Υπάρχουν ακόμα 15 κρούσματα που διερευνώνται. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 34 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά έχουν γίνει 2.180 έλεγχοι. Εξιτήριο έλαβαν δύο ασθενείς, που ήταν από τα πρώτα κρούσματα. Ο κ. Τσιόδρας, αφού εξέφρασε τη χαρά του, είπε ότι οι δύο αυτές περιπτώσεις θεραπεύτηκαν. Ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τόνισε: «Δεν αλλάζω το μήνυμα, εξακολουθεί να παραμένει ήπια νόσος».

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως στα μητροπολιτικά κέντρα και κατ’ εξοχήν στην Αττική, σημειώνοντας ότι η επιδημία βρίσκεται στη χώρα μας, «είμαστε ακόμα στην αρχή, όσο πιο γρήγορα αντιδράσουμε, τόσο λιγότερα θύματα θα έχουμε».

Νέες απαγορεύσεις

Την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους θα λάβει απόφαση το υπουργείο Πολιτισμού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «τα μέτρα είναι υπερβολικά προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να προστατεύσουμε τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού». Πρόσθεσε δε ότι «ο ιός αυτός από την αρχή συμπεριφέρεται ως πανδημικός ιός»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria