Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν οι τράπεζες από Δευτέρα - OlaDeka

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν οι τράπεζες από Δευτέρα

Τι αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Τα αυστηρά μέτρα για κλεισίματα καταστημάτων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, 13.03.2020, αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών με την ελπίδα του περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Ένα ζήτημα που τίθεται αφορά την λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων της χώρας.

Στην απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων αναφέρεται ότι για τις τράπεζες θα δοθούν ειδικές συστάσεις για άδεια παρουσίας έως 5 πελάτες σε κάθε κατάστημα, για γκισέ που θα εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επίσης θα εξεταστεί η δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου, η δυνατότητα καταβολής συντάξεων σε περισσότερες ημέρες και η επέκταση τραπεζικών λειτουργιών όπως οι σχετικές με τα δάνεια σε απογευματινές ώρες.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας είχε επισημάνει πως οι τράπεζες θα εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες μέσω των υποκαταστημάτων τους. Είχε προτρέψει όμως όλους τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το e-banking για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Το βράδυ της Παρασκευής η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

Η Ελληνική ΄Ενωση Τραπεζών ανακοινώνει ότι συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του τραπεζικού τομέα, και μεταξύ αυτών και η τροφοδοσία των ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο ωστόσο των μέτρων πρόληψης η ΕΕΤ ενθαρρύνει το συναλλακτικό κοινό να περιορίσει τη διενέργεια συναλλαγών με φυσικό τρόπο, όπως επίσης και τη χρήση μετρητών και να επιλέξει ένα από τα πολλά σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ιδίως δε τις ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Για όσους επιλέξουν, παρά την παραπάνω σύσταση, την εξυπηρέτηση με φυσικό τρόπο στο υποκατάστημα εντός του ισχύοντος ωραρίου, η ΕΕΤ σημειώνει ότι θα υπάρξει προσαρμογή στις κρατούσες συνθήκες, ιδίως στη ροή εξυπηρέτησης, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία και ασφάλεια του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria