ΕΚΑΒ Καστοριάς: Διάσωση ασθενή από πνιγμό μέσα στο ασθενοφόρο - OlaDeka

ΕΚΑΒ Καστοριάς: Διάσωση ασθενή από πνιγμό μέσα στο ασθενοφόρο

Με αφορμή ένα περιστατικό, που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε στην χθεσινή μας βάρδια, θα κάνουμε αναφορά σε μια συσκευή, που “προφητικά” την ιδία ήμερα την είχαμε σαν κύριο θέμα , μέσα στα πλαίσια συζήτησης της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού μας και δεν είναι άλλη από την συσκευή αντιμετώπισης της πνιγμονης.
Life vac.
Μια συσκευή που σε παρόμοια περιστατικά είναι η επιλογή λύσης και θα πρέπει να βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό κάθε ασθενοφόρου . Ελπίζουμε με κάθε τρόπο να την αποκτήσουμε και εμείς σύντομα .

Ενσφήνωση βλωμού. Απόφραξη οισοφάγου από φαγητό.

Σύντομη περιγραφή – ορισμός.

Η ενσφήνωση βλωμού, συνήθως κρέατος, είναι η πιο συχνή αιτία ενσφήνωσης ξένου σώματος, στον οισοφάγο, στους ενήλικες.

Περιστατικά που συναντάμε συχνά πυκνά στην δική μας καθημερινότητα:

•ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ
Πνιγμονή

Σύντομη περιγραφή – ορισμός.

Η απόφραξη των ανώτερων αεροφόρων οδών αποτελεί απειλητική για τη ζωή κατάσταση και θα πρέπει να αναγνωρίζεται και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Χαρακτηρίζεται από παρεμπόδιση της ομαλής διόδου του αέρα από τους ανώτερους αεραγωγούς, δηλαδή τον φάρυγγα, τον λάρυγγα και την τραχεία. Η απόφραξη μπορεί να είναι αιφνίδια ή να αναπτύσσεται προοδευτικά .

Καταστάσεις σαν και αυτές είναι συνήθως σενάριο αντιμετώπισης σε πολλές Εκπαιδεύσεις – Σεμινάρια και
περιγράφεται σαν απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα.
Γενικότερα μπορεί να καταγραφή σαν μια εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση.

Η χθεσινή περίπτωση ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, διότι το ξένο σώμα απομακρύνθηκε αν και με δυσκολία, μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καστοριάς που ήταν καθ’οδόν για το Νοσοκομείο.

Δυστυχώς η κατάληξη δεν είναι πάντα ιδία σε όλες τις περιπτώσεις και πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από μια τέτοια κατάσταση.

Ήταν ένα από εκείνα τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, που κάποιος χάνει την ζωή του από ένα κομμάτι κρέας, κατά την διάρκεια ενός γεύματος.

Στις φώτο που παραθέτουμε,φαίνεται καθαρά το μέγεθος του βλωμου ,σε σχήμα κώνου που αφαιρέθηκε.

Ήταν μια άσχημη εμπειρία για τον συνάνθρωπο μας , αποφεύχθηκαν όμως τα χειρότερα και ολόψυχα τού ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση.

Σε εμάς τους επαγγελματίες υγείας ευχόμαστε, να έχουμε πάντα στην φαρέτρα μας όλα εκείνα τα εφόδια ,υλικά και ψυχικά που χρειάζεται ένας Διασωστης για να κάνει, αυτό που ξέρει καλά .

*Το κείμενο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί να προσφέρει ενημέρωση και όχι διαφήμιση προϊόντων .

Πηγή: facebοok, σελίδα ΕΚΑΒ Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria