Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Ατυχής η δήλωσή μου περί «κατασκευασμένου ιού» - OlaDeka

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Ατυχής η δήλωσή μου περί «κατασκευασμένου ιού»

Αναδίπλωση έκανε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης

«Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση -σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας», αναφέρει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης σε διευκρινιστική δήλωση για την τοποθέτηση του στο πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης “Λόγια της πλώρης”, σχετικά με την αντιμέτωπη του κορονοϊού.

«Προσωπικά δε θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο.

Διευκρίνισα και στην εκπομπή πως η τοποθέτησή μου δεν είχε κανέναν θεσμικό χαρακτήρα, που να απορρέει από την ιδιότητά μου ως Αντιπρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο δεν εξέφραζε απόψεις των Πρυτανικών Αρχών συνολικά”, δηλώνει μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι “τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κορονοϊού είναι μόνον αυτά που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο δικός μας Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας” και “στο Αριστοτέλειο είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται και καθημερινά επικαιροποιούνται από τις αρμόδιες Αρχές».


Τι είχε δηλώσει για «Κατασκευασμένο ιό»

Μιλώντας στην εκπομπή «Τα Λόγια της Πόλης», στον τηλεοπτικό σταθμό TV100 ο κ. Γιαννακουδάκης είχε δηλώσει ότι «πιθανολογεί πως ο νέος κορονοϊός είναι κατασκευασμένος» και μάλιστα πως υπάρχει ήδη εμβόλιο το οποίο αναπτύχθηκε πριν από την εξάπλωσή του αλλά δεν το ανακοινώνουν «για λόγους σκοπιμότητας».

«Μπορώ να υποθέσω ότι και το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή την στιγμή το εμβόλιο. Πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του ή πότε θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας», είπε.

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε αυτό τον ιό δεν είναι η επικινδυνότητά του, αλλά είναι η ικανότητά του να διαδίδεται. Όλα τα μέτρα μικρό αποτέλεσμα μπορεί να έχουν», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακουδάκης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria