Έτσι μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μάσκα με υλικά από το σπίτι - OlaDeka

Έτσι μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μάσκα με υλικά από το σπίτι

Αν δεν βρίσκετε στα φαρμακεία μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τις δικές σας

Οι πολίτες ψάχνουν εναγωνίως να βρουν και να αγοράσουν χειρουργικές μάσκες προκειμένου να προφυλαχθούν από τον ιό. Ωστόσο οι προσπάθειες τους δεν πιάνουν τόπο, καθώς οι μάσκες έχουν εξαντληθεί.

Οι εταιρείες και τα φαρμακεία, λόγω της έλλειψης που υπάρχει, αναγκάζονται να προμηθεύουν κατά προτεραιότητα, γιατρούς, κλινικές και μεγάλα κέντρα αποκατάστασης.

Έτσι στρώνεται το έδαφος για φαινόμενα αισχροκέρδειας. Εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα κουτί μάσκες πωλείται πλέον σε τιμή με αύξηση έως 2000% !

Μετά τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε χειρουργικές μάσκες λόγω του κοροναϊού, το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και το Νοσοκομείο Shenzhen δημιούργησαν βίντεο δύο λεπτών που εξηγεί με απλό τρόπο πως μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδιες μάσκες.

Οι μάσκες μπορούν να κατασκευαστούν στο σπίτι, με απλά υλικά που έχει ο καθένας.

Αυτά περιλαμβάνουν χαρτί κουζίνας, χαρτομάντιλα, λαστιχάκια, τρυπητήρι χαρτιού, κλιπ, χαρτοταινία μήκους 5 εκατοστών, ψαλίδι, σύρμα, ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα πλαστικό φάκελο.

Οι χειροποίητες μάσκες, σύμφωνα με τους δημιουργούς, πετυχαίνουν στο 90% το φιλτράρισμα που κάνουν και οι κανονικές χειρουργικές μάσκες.

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες για το πως θα κατασκευάσετε μόνοι σας τις μάσκες.

Δείτε το βίντεο:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria