Μέχρι συντεταγμένες στέλνουν στους μετανάστες για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος

Αρχική » Ελλάδα » Μέχρι συντεταγμένες στέλνουν στους μετανάστες για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος

Μηνύματα στέλνονται σε μετανάστες που βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους, παρακινώντας τους για άλλα περάσματα της συνοριογραμμής, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τις Καστανιές.

Μάλιστα στα μηνύματα δίνονται και συγκεκριμένες συντεταγμένες, προκειμένου να βρουν το ακριβές σημείο από το οποίο τους λένε ότι θα φτάσουν χωρίς πρόβλημα μαζί με άλλους μετανάστες.

Ένα τέτοιο μήνυμα έφτασε και στα χέρια του Sputnik. 

Η κινητοποίηση των μεταναστών στο τουρκικό έδαφος βρίσκεται και πάλι στην κορύφωση της και οι ελληνικές αρχές δίνουν διαρκή μάχη φρούρησης των συνόρων σε όλη την παραμεθόριο του νομού Έβρου.

Στο Πύθιο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις Καστανιές, οι κάτοικοι βλέπουν τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας και του Στρατού που πηγαινοέρχονται διαρκώς.

Η κ. Χρυσούλα μας δείχνει πόσο κοντά είναι η Τουρκία

«Βλέπετε εκείνες τις λεύκες, εκεί είναι μετά το δεύτερο ανάχωμα» μας είπε, και πρόσθεσε ότι και οι ίδιοι οι κάτοικοι μόλις βλέπουν μετανάστες να περνούν στο ελληνικό έδαφος, τηλεφωνούν στην αστυνομία να έρθει να τους συλλάβει.

Πίσω από τις λεύκες, στο βάθος, είναι Τουρκία - Φωτογραφία από το Πύθιο Έβρου
Πίσω από τις λεύκες, στο βάθος, είναι Τουρκία – Φωτογραφία από το Πύθιο Έβρου

Όση ώρα μιλάμε, ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας περνά και κατευθύνεται προς τα σύνορα κάνοντας περιπολία

Στις Καστανιές σήμερα από νωρίς το πρωί η κατάσταση ήταν έκρυθμη και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, που επισκέπτεται διαρκώς την περιοχή, έλεγε στο Sputnik ότι πλέον οι κινήσεις και η τακτική των μεταναστών που βρισκονται πίσω απο τον φράχτη είναι πιο συντονισμένες. Ανέφερε επίσης, ότι στις επιθέσεις των μεταναστών «συμμετέχουν άτομα που πιθανότατα ανήκουν στην στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας»

«Φαίνεται πως είναι πιο στοχευμένες, πιο οργανωμένες οι δράσεις τους (σ.σ: των μεταναστών). Έχουν διασταυρωθεί οι πληροφορίες ότι συμμετέχουν άνθρωποι που δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις ούτε μετανάστες ούτε πρόσφυγες, πιθανότατα από τη στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης, τονίζοντας όμως ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού είναι σε αυξημένη ετοιμότητα «κι έχουν αποκλείσει κάθε δυνατότητα εισβολής στη χώρα».

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια