Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα, 418 στο σύνολο – Οι νέες ανακοινώσεις

Αρχική » Ελλάδα » Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα, 418 στο σύνολο – Οι νέες ανακοινώσεις

Έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 4.000 κρούσματα στη χώρα μας συνολικά

Νέες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό κάνει αυτή την ώρα ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. «Όλοι κινδυνεύουμε από τον ιό», τόνισε ο λοιμωξιολόγος, αναφέροντας ότι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τους 418 κι αυτό γιατί είχαμε συνολικά 31 νέα κρούσματα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Από τα συνολικά 418 κρούσματα, 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας, 79 άτομα νοσηλεύονται συνολικά στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με 13 άτομα να παραμένουν διασωληνωμένα. Μάλιστα, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 4.000 δείγματα. Μέχρι τώρα πάντως έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 14 άνθρωποι. 

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο αλλά μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα τον ιό σε μεγαλύτερους ανθρώπους ηλικιακά. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων κρουσμάτων είναι άτομα από 60 ετών και άνω. 

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα ένα τα κρούσματα αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιόδρας. 

«Εχουμε περιστατικά σε νοσοκομεία. Εχουμε περιστατικά έξω από τα νοσοκομεία. Πρέπει να προστατευτεί το ιατρικό προσωπικό και πρέπει να προστατευτεί και το νοσοκομείο αλλά και οι ασθενείς», σημείωσε, τονίζοντας ότι με ανώτατο όριο 1% κινείται μέχρι στιγμής η θνησιμότητα. «Οσο καθυστερεί η κορύφωση τόσο ετοιμάζεται το σύστημα υγείας στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.  

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια