Κορονοϊός: Τέλος το τεστ σε όλους – Θα γίνεται μόνο στις ευπαθείς ομάδες

Αρχική » Ελλάδα » Κορονοϊός: Τέλος το τεστ σε όλους – Θα γίνεται μόνο στις ευπαθείς ομάδες

Όσο τα κρούσματα του ιού πολλαπλασιάζονται στη χώρα και τα «ορφανά κρούσματα» αυξάνονται οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν προσοχή στη διάγνωση μόνο των βαρέων περιστατικών

Θεσπίζονται πιο αυστηρά κριτήρια για όσους θέλουν να κάνουν το τεστ του κορονοϊού. Όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, θα εξετάζονται από εδώ και πέρα για τη νόσο COVID-19 μόνο τα σοβαρά περιστατικά και μόνο όσοι ασθενείς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Όσο τα κρούσματα του ιού πολλαπλασιάζονται στη χώρα και τα «ορφανά κρούσματα» αυξάνονται οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν προσοχή στη διάγνωση μόνο των βαρέων περιστατικών. Στους ασθενείς δηλαδή που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με συμπτώματα πνευμονίας, αλλά και στους ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Μέχρι και το Σάββατο, πάντως, έχουν εξεταστεί 3.400 δείγματα και έχουν διαπιστωθεί 228 κρούσματα. Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Θεσπίζονται αυστηρά εργαστηριακά κριτήρια για τον έλεγχο συμπολιτών μας στα νοσοκομεία, ο οποίος θα γίνεται για ασθενείς που εμφανίζουν πνευμονία και νοσηλεύονται ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δεν συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία σε:

  • ασυμπτωματικούς πολίτες
  • πολίτες με ήπια συμπτώματα ίωσης, οι οποίοι θα παραμένουν σπίτι τους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια