Κορονοϊός – Έλληνας γιατρός στην Ιταλία: Διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους – Βίντεο

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ! Ο ΙΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ 27 ΕΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 90 ΚΑΙ ΒΑΛΕ. ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΦΕΥΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ!

Αρχική » Ελλάδα » Κορονοϊός – Έλληνας γιατρός στην Ιταλία: Διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους – Βίντεο

Ο Έλληνας γιατρός σε ιταλικό νοσοκομείο, Γιώργος Γιούργος, περιέγραψε ως «πολεμικό σκηνικό» τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα λόγω του κορονοϊού (COVID-19) και δεν δίστασε να πει πως «διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους».

Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει ο Έλληνας γιατρός σε ιταλικό νοσοκομείο, Γιώργος Γιούργος, για την κατάσταση στη γειτονική χώρα με τον κορονοϊό (COVID-19), αφού τόνισε χαρακτηριστικά πως «”φεύγουν” οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους».

Ειδικότερα, ο χειρουργός ΩΡΛ είπε, το βράδυ της Παρασκευής (20/03), στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

«Είναι πόλεμος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και εμείς. Εδώ και εβδομάδες και η κατάσταση, δυστυχώς, δεν καλυτερεύει καθόλου αν και έχουμε οργανωθεί κάπως. Ο πόλεμος μαίνεται 24 ώρες το 24ωρο».

Ο ίδιος εργάζεται σε νοσοκομείο, στο Μπέργκαμο, με 900 κλίνες και 100 κρεβάτια ΜΕΘ και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να σώσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Το σημερινό νούμερο των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσιο αν δεν κάναμε όλα αυτά που κάνουμε. Εμείς εφαρμόζουμε πολεμική ιατρική, ιατρική μάχης, όπως γίνεται στη μάχη. Έρχονται οι αναισθησιολόγοι και αποφασίζουν “αυτός μπορεί και αυτός δεν μπορεί”. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο -επί γης- Θεός ο γιατρός».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι ο κορονοϊός χτυπάει τους πάντες και υπογράμμισε:

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ασθενείς γύρω στα 60-65. Δεν μιλάμε για τους ασθενείς 85-90. “Φεύγουν” οι υπερήλικες γιατί διαλέγουμε να σώσουμε τους πιο νέους. Χτυπάει τους πάντες. Έχουμε ασθενείς από 27-28 χρόνων μέχρι 90 και βάλε. “Φεύγουν” πιο εύκολα οι μεγάλοι γιατί αποφασίζουμε και ρίχνουμε όλες τις ενέργειές μας στους νέους και τους μεσήλικες, αλλιώς θα “έφευγαν” και αυτοί, σας το υπογράφω. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ».

Τέλος, ο κ. Γιούργος επισήμανε:

«Ασθενείς, όχι τόσο βαριά περιστατικά, που δεν μπορούμε εκείνη τη στιγμή να τους δώσουμε κάτι παραπάνω. Θα τους σώζαμε αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάμε για τέτοια νούμερα δεν υπάρχει σύστημα υγείας που μπορεί να αντέξει.  Όταν πρέπει ο γιατρός να επιλέξει ποιον θα σώσει και ποιον θα αφήσει το σύστημα πλέον έχει ξεπεράσει τα όριά του».

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια