Δεν το έκανε η Ιερά Σύνοδος, το κάνει η κυβέρνηση: Καμία λειτουργία στις εκκλησίες - OlaDeka

Δεν το έκανε η Ιερά Σύνοδος, το κάνει η κυβέρνηση: Καμία λειτουργία στις εκκλησίες

Φαίνεται πως η απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν ικανοποίησε την κυβέρνηση που αναστέλλει με δική της απόφαση την τέλεση κάθε είδους λειτουργίας σε όλες τις εκκλησίες.

Η κυβέρνηση περίμενε για ώρες την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που τόσο μέσω του πρωθυπουργού όσο και μέσω του Σωτήρη Τσιόδρα είχε παρακαλέσει να πάρει «τις σωστές αποφάσεις». Φαίνεται όμως πως αυτές στις οποίες κατέληξε η Ιερά Σύνοδος, δεν ήταν στο «ύψος» των αναγκών που καθορίζει η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα. 

Το «παραθυράκι» που άφηνε ανοιχτό η Ιερά Σύνοδος για λιτή και ολιγόωρη μεν, λειτουργία την Κυριακή δε, έκλεισε με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, λίγη ώρα αργότερα.

«Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020».

Σχεδόν ταυτόχρονα, έφτασε και η ανάρτηση του πρωθυπουργού, που καταλήγει με την φράση: «Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάραθες αποφάσεις»

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria