Έβρος: Περιπολίες από πολίτες με τρακτέρ, αγροτικά και βάρκες

Αρχική » Ελλάδα » Έβρος: Περιπολίες από πολίτες με τρακτέρ, αγροτικά και βάρκες

Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι του Έβρου, προσπαθώντας να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών και προσφύγων από τα σύνορα

Στη μάχη φύλαξης των συνόρων έχουν ριχτεί εδώ και τρεις μέρες κάτοικοι του Έβρου και προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών και προσφύγων από τα σύνορα, βοηθώντας τα σώματα ασφαλείας. Κάτοικοι από το Πέπλο, τις Φέρες, τον Πόρο, το Αρδάνιο, την Βρυσούλα μέχρι και το Τυχερό πραγματοποίησαν περιπολίες και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στο Δέλτα του Έβρου αλλά και στα ορεινά αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Χρησιμοποιώντας τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, αλλά και βάρκες χτενίζουν όλη την παραμεθόριο περιοχή. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο και μέλος του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» Χρήστο Πασχαλίδη περίπου 4.000 μετανάστες από την Κεσσάνη (απέχει περίπου 25 χλμ. ανατολικά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα) προσέγγισαν τους Κήπους του Έβρου το βράδυ της Δευτέρας (2.3) και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τα σύνορα.

«Έπεσαν πραγματικά πυρά στον αέρα για εκφοβισμό και οι μετανάστες αναδιπλώθηκαν. Κάνουμε περιπολίες ανά βάρδιες. Την πρώτη μέρα ήμασταν λίγοι, όσο περνούν οι ώρες όμως ο κόσμος ξεσηκώνεται και συμμετέχει στις περιπολίες. Και το σίγουρο είναι ότι ο Έβρος είναι απροσπέλαστος. Δεν πρόκειται να περάσει κουνούπι. Για μας αυτό που επιχειρείται είναι εισβολή στα σπίτια μας και δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» δήλωσε στο ethnos.gr ο Χρήστος Πασχαλίδης. Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι αστυνομικοί ανακαλούν τις άδειες και τα ρεπό τους από την Ροδόπη «Μας ζητούν να ανέβουν στην πρώτη γραμμή και να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους» είπε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Παναγιώτης Μαχαιρίδης.

Συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης ο Δήμος Διδυμοτείχου

Τρόφιμα (κονσέρβες, Κρουασάν, μπισκότα, κράκερ, ξηρούς καρπούς, πατατάκια, κριτσίνια) και ποτά (μικρά νερό, χυμούς, σπαστούς καφέδες) στο χώρο της ΕΑΣ, στον πεζόδρομο Διδυμοτείχου συγκεντρώνει την Τρίτη (3.3) ο Δήμος Διδυμοτείχου σε άμεση συνεργασία με την ομάδα Εθελοντών του Δήμου «αποΔίΔω» καθώς και με τον Ερυθρό Σταυρό Διδυμοτείχου, θέλοντας να υποστηρίξουν το έργο των δυνάμεων στις συνοριακές γραμμές.

Στο Δέλτα του Έβρου

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια