Γιατί η Google νοικιάζει 200 κατσίκες κάθε χρόνο; - OlaDeka

Γιατί η Google νοικιάζει 200 κατσίκες κάθε χρόνο;

Να και κάτι που μάλλον δεν ήξερες για τη Google

Το 2009 η Google ανακοίνωσε ότι «προσέλαβε» 200 κατσίκες στα κεντρικά της στο Mountain View της Καλιφόρνια. Δεν ήθελε να κάνει κάποιο πείραμα καίω να μετατρέψει τα συμπαθέστατα και χρήσιμα τετράποδα σε προγραμματιστές. Για άλλο λόγο αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση.

Γύρω από τα γραφεία υπάρχουν χωράφια. Κάθε χρόνο τα χωράφια χρειάζονται κούρεμα, αφού το χορτάρι μεγαλώνει. Για να μειώσουν τον κίνδυνο φωτιάς αποφάσισαν να κόψουν τα χόρτα διαφορετικά. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσουν μηχανές του γκαζόν που καίνε πετρέλαιο και μολύνουν το περιβάλλον, ήρθαν σε συμφωνία με την εταιρεία «California Grazing» και έφερε 200 κατσίκες για μια εβδομάδα απλά να βοσκήσουν.

Οι μηχανές του γκαζόν καίνε κάθε χρόνο στις ΗΠΑ καίνε 600 εκατομμύρια γαλόνια ορυκτών καυσίμων. Κι αυτό μόνο από τα νοικοκυριά. Οι κατσίκες από την άλλη δεν μολύνουν τίποτα. Χρειάστηκε μια εβδομάδα να «κουρέψουν» τα χωράφια και οι εργαζόμενοι της googly χαίρονταν να τις βλέπουν. Κι εκτός από το «κούρεμα», οι κατσίκες ταυτόχρονα γονιμοποιούν το έδαφος. Τριπλό λοιπόν το καλό.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria