Φαρμακοποιός στην Καστοριά: «Αν είχα μια παλέτα με μάσκες θα την είχα πουλήσει σε μία μέρα»

Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουμε κρούσμα. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά…»

Αρχική » Γούνα » Φαρμακοποιός στην Καστοριά: «Αν είχα μια παλέτα με μάσκες θα την είχα πουλήσει σε μία μέρα»

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία των Καστοριανών μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έφεραν τον κορονοϊό στη Ιταλία όπου βρέθηκαν πολλοί συμπολίτες μας, γουναράδες καθηγητές και μαθητές τη στιγμή που στη γειτονική χώρα ξεσπούσε η νέα ευρωπαϊκή εστία του φονικού ιού.

Μιλήσαμε με πολλούς φαρμακοποιούς της πόλης. Οι μάσκες είναι είδος προς εξαφάνιση. Εάν έχουν κάποια φαρμακεία ελάχιστες, τις κρατούν για επείγουσες περιπτώσεις ενώ μάσκες δεν έχουν για προμήθεια ούτε οι εταιρίες που συνεργάζονται με τα φαρμακεία.

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 200 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΕΣ.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που έχει συμβεί. Από χθες δεν σταματά το τηλέφωνο. Οι περισσότεροι έρχονται στο φαρμακείο και μου ζητούν επιμόνως μάσκες. Εάν είχα μια παλέτα θα την πουλούσα σε μία μέρα!Και δεν υπάρχουν ούτε στους προμηθευτές πλέον. Ένας από αυτούς μου είπε ότι ίσως την επόμενη Πέμπτη να καταφέρει να εισάγει κάποια ποσότητα. Σε αυτό το κλίμα συνετέλεσε και η είδηση ότι οι συμπατριώτες μας που επέστρεψαν από Ιταλία δεν πέρασαν κανέναν απολύτως έλεγχο. Η άποψη μου είναι ότι θα ήταν καλό να το σκεφτούν από μόνοι τους ή να υπήρχε μια συνεννόηση με τον Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς για να οργανωθεί μια διαδικασία εξέτασης που θα έφερνε ψυχολογική και ουσιαστική ηρεμία.Και αν θέλετε την άποψη μου, θα ήταν καλύτερο να υποστούν μία απλή διαδικασία εξέτασης πριν, παρά να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα γενικευμένου πανικού με ένα πρώτο κρούσμα που κατ’ εμέ δεν είναι καθόλου απίθανο πλέον να εμφανιστεί στην περιοχή μας. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ιός παρουσιάστηκε και σε ασυμπτωματικά άτομα και κανείς δεν ξέρει πια τι μπορεί να γίνει. Ναι, φοβάμαι πια ότι τώρα πως ότι ήταν να γίνει θα γίνει. Αυτοί οι άνθρωποι κοιμήθηκαν με τις γυναίκες τους στο ίδιο δωμάτιο, αγκάλιασαν τα παιδιά τους…Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουμε κρούσμα. Και τότε να δω τι θα έχουν να πουν οι φορείς και οι αντιτιθέμενοι στην ιδέα της προληπτικής εξέτασης. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά…»

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια