Φαρμακοποιοί στην Καστοριά: Τέλος οι μάσκες – Γουναράδες: Ήρθαν από το Μιλάνο και ζήτησαν εξέταση στο Νοσοκομείο Καστοριάς – Τους έδιωξαν

ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Φαρμακοποιοί στην Καστοριά: Τέλος οι μάσκες – Γουναράδες: Ήρθαν από το Μιλάνο και ζήτησαν εξέταση στο Νοσοκομείο Καστοριάς – Τους έδιωξαν

Πολλά από τα φαρμακεία στην Καστοριά έχουν ξεμείνει από μάσκες προσώπου μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τις εξελίξεις της επιδημίας του κορονοϊού στο Μιλάνο από όπου επέστρεψαν 350 περίπου γουνοποιοί που βρίσκονταν εκεί για τη διεθνή έκθεση. Χαρακτηριστικά ένας από τους φαρμακοποιούς της Καστοριάς είπε στο oladeka: «Εξαντλήθηκε όλο το απόθεμα μέσα σε λίγα λεπτά και δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά στην Ελλάδα! Πιστεύω ότι η έλλειψη αγγίζει την πλειοψηφία των φαρμακείων της περιοχής»

ΕΚΚΛΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΗ – Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ!

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι γιατροί από νοσοκομειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης επέστησαν σε Καστοριανούς εκπροσώπους φορέων της πόλης την προσοχή για το θέμα των 350 περίπου γουνοποιών που έμειναν στο Μιλάνο τις τελευταίες μέρες. «Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση πλέον για την Καστοριά. Μέχρι τώρα είχαμε ως σημεία υψηλού κινδύνου τις πύλες εισόδου στη χώρα δηλαδή λιμάνια αεροδρόμια κλπ. Τώρα η περιοχή σας για μας είναι κόκκινη σε βαθμό επικινδυνότητας εμφάνισης του κορονοϊού. Κάντε κάτι ήρεμα και συντεταγμένα τώρα για να προλάβετε πιθανό πανικό!Πείτε στους γουνοποιούς να κάνουν εξετάσεις!»

Την εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορονοϊός στην Ελλάδα, εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Τσακρής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «κάπου έχει χαθεί ο επιδημιολογικός σύνδεσμος. Αυτό που ψάχνουμε τώρα είναι πως έφτασε από την Κίνα στην Ιταλία. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια έμμεση σύνδεση που μεταφέρθηκε ο ιός στην Ιταλία. Ήταν κάτι που το αναμέναμε και κάτι που είναι δύσκολο να διερευνηθεί γιατί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και στην ασυμπτωματική φάση».

ΠΑΝΟΣ ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ: ΟΙ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ, ΗΡΘΑΝ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο δήμο του Άργους Ορεστικού με θέματα την έξαρση του κορονοϊού, αλλά και τις εξελίξεις στο ΚΕΦΙΑΠ ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενο Ιατρικό έλεγχο των μαθητών στην Ηγουμενίτσα όπου και θα φτάσουν περίπου στις 5:30 το πρωί.
Τόνισε με σημασία επίσης για τους γουνοποιούς που βρέθηκαν στο Μιλάνο, πως «πήγαν, ήρθαν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Ένα άλλο θέμα που έχει δημιουργήσει ανησυχία είναι κάτι που έχει προκύψει μετά από επίσκεψη τριών γουνοποιών που επέστρεψαν από την Ιταλία στο νοσοκομείο Καστοριάς ζητώντας αυτόβουλα να εξεταστούν προληπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γουναράδες αισθάνθηκαν μεγαλύτερη ανασφάλεια και ανησυχία όταν διαπίστωσαν ότι το νοσοκομείο είναι παντελώς ανέτοιμο πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Κάποιοι από αυτούς μας αναφέρουν ότι αμήχανα στελέχη του προσωπικού του νοσοκομείου, τους έδειξαν την πόρτα εξόδου λέγοντας: «δεν γνωρίζουμε, δεν έχουμε καμία ενημέρωση, πηγαίντε σπίτια σας»! Ο Στέργιος Παπαγιάννης που ήταν ένας από τους λίγους που επισκέφτηκαν το νοσοκομείο μόλις πάτησαν το πόδι τους στην Καστοριά ερχόμενοι από Μιλάνο, έκπληκτος τους ρώτησε: «Καλά αν έρθει κάποιος με συμπτώματα κορονοϊού τι θα του πείτε;» για να πάρει την απάντηση: «Δεν γνωρίζουμε»! Ο ίδιος γουνοποιός καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων του, όχι μόνο δεν πήγαν για εξέταση αλλά τον χλεύασαν όταν τον είδαν να φορά μάσκα στο Μιλάνο. Αυτό που έχει επίσης διαδοθεί τις τελευταίες ώρες είναι ότι εξέταση για κορονοϊό μπορεί να γίνει στο ινστιτούτο Παστέρ και κακώς καταγγέλλεται η δήλωση ασχετοσύνης των νοσοκομείων όπως αυτό της Καστοριάς. Ακόμη κι αυτό όμως δεν πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος; Δεν πρέπει να επικοινωνηθεί; Τι περιμένουμε στην Ελλάδα, το σκάσιμο της βόμβας και μετά ομαδική παράκρουση;

Ο Στέργιος Παπαγιάννης καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων του, όχι μόνο δεν πήγαν για εξέταση αλλά τον χλεύασαν όταν τον είδαν να φορά μάσκα στο Μιλάνο
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια