Συνταξίδεψαν γουναράδες και 38χρονη στην πτήση της Ryanair από Μιλάνο!

ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αρχική » Γούνα » Συνταξίδεψαν γουναράδες και 38χρονη στην πτήση της Ryanair από Μιλάνο!

Υπό στενή ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται 15 άτομα του στενού κύκλου της 38χρονης, η οποία αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σε απομόνωση έχουν τεθεί συνολικά 15 άτομα από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της 38χρονης, η οποία αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κανένα από τα παραπάνω άτομα δεν φέρουν συμπτώματα ύποπτα για τον θανατηφόρο ιό. Παρ’ όλα, αυτά θα παραμείνουν υπό στενή παρακολούθηση για τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζει την αναζήτηση όσων ατόμων φέρεται να ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα.

Το προφίλ της 38χρονης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 38χρονη είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα του ΑΧΕΠΑ, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς στην Κεντρική Μακεδονία.

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «Mega», μάλιστα, αναφέρουν ότι η γυναίκα είναι επιχειρηματίας και έχει ασχοληθεί με τα κοινά της Θεσσαλονίκης.

Το Σαββατοκύριακο, η 38χρονη είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην έκθεση μόδας της πόλης. Η ίδια επέστρεψε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με πτήση της «Ryanair». (σ.σ. Πρόκειται για την πτήση που μετέφερε 30 περίπου έλληνες γουνοποιούς)

Τη Δευτέρα, ανέπτυξε ορισμένα ήπια συμπτώματα και μετέβη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο ΑΧΕΠΑ.

«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων γιατρών στη Θεσσαλονίκη. Γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους. Η νόσος παραμένει μία ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής των χεριών» δήλωσε, νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Εντοπίστηκαν οι επιβάτες της πτήσης της 38χρονης

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ έχει καταφέρει να εντοπίσει όλους τους επιβάτες της πτήσης, με την οποία η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε στην Ελλάδα, το βράδυ της Κυριακής.

Μάλιστα, επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης – από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη – μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» και επιβεβαίωσε την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

«Μας είπαν να προσέχουμε και αν έχουμε κάτι να πάμε για εξετάσεις. Μας πήραν τηλέφωνο το πρωί» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Γνωστοποίησε δε, ότι ο ΕΟΔΥ ζήτησε να ενημερωθεί για «το πρόγραμμά μας και για το αν νιώθουμε κάτι».

Όπως διευκρίνισε ο επιβάτης, τέλος, τους ζητήθηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο, μόνο εφόσον παρουσιάσουν βήχα ή πυρετό – και κατόπιν συνεννόησης με γιατρό του ΕΟΔΥ.

Τι να πράξουν όσοι έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιόδρας έσπευσε να διευκρινίσει και τι πρέπει να πράξουν όσοι έχουν προσφάτως ταξιδέψει σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας.

«Τις επόμενες μέρες άνθρωποι που έρχονται από περιοχές της Βόρειας Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων θα πρέπει να ειδοποιούν τον γιατρό τους, ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών στη γειτονική χώρα (σ.σ. Ιταλία) ανέρχεται ήδη σε 12, ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 350.

Πώς να προστατευτείτε από τον κορονοϊό

Με δεδομένο το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, επανέρχεται το ζήτημα της πρόληψης και προστασίας για να μην νοσήσετε και να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού COVID-19. 

  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι.
  • Απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από άλλους ανθρώπους και ιδιαίτερα όσους βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.
  • Αποφύγετε να αγγίζετε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια