Πολύ έκτακτη επικαιρότητα. (Φορέστε τα κράνη σας)

Γράφει ο Αλέκος Μάρκελλος

Αρχική » Κόσμος » Πολύ έκτακτη επικαιρότητα. (Φορέστε τα κράνη σας)

Την ημέρα που ξεκίνησε η Τουρκική εισβολή στη Συρία εναντίον των Κούρδων πριν μήνες, έγραφα εδώ «όλα θα κριθούν στην Ιντλίμπ».
Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται δραματικά.
Η κρισιμότερη φάση ξεκίνησε.
Ο Τούρκος δηλώνει αποφασισμένος, χτυπά τώρα δυνατά με πυροβολικό και πυραύλους τις δυνάμεις του Συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ ενώ πυραυλική επίθεση (όχι Ισραηλινή) αναχαιτίστηκε στη ναυτική-αεροπορική βάση (ουσιαστικά της Ρωσίας) στα παράλια της Μεσογείου στη Λαττάκεια.
Προφανώς ο Τουρκικός Στρατός κάνει προπαρασκευή για τη μεγάλη επίθεση.
Η Ρωσία, δίχως περιστροφές δήλωσε πως αυτή θα ήταν η χειρότερη επιλογή».
Πριν λίγο Ρωσικά δημοσιεύματα δημοσιοποίησαν φωτογραφίες από τα συστήματα παρεμβολών (koral) που εγκατέστησε η Τουρκία με στόχο την παρενόχληση των Ρωσικών και Συριακών αεροσκαφών που έχουν τον απόλυτο έλεγχο του εναέριου χώρου. (Σε αυτό το κομμάτι παίζονται πολλά τις τελευταίες ώρες).
Επίσης:
-Η Ρωσία παρέδωσε εσπευσμένα πολύ σημαντική ενίσχυση με άρματα μάχης και πυραύλους στο Συριακό στρατό, μόλις πριν λίγες ώρες.
Και το κερασάκι»:
Πριν από λίγο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες -ντοκουμέντα, ανατολικά της Ιντλίμπ, Αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα εμβόλισε και πέταξε έξω από το δρόμο, επίσημο όχημα της Ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας.
Δέστε τις ζώνες και καλή πτήση.
Σε (πλήρη) εξέλιξη, δυστυχώς ή ευτυχώς.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια