“Θα απαντήσουμε” η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για τη Συρία

Αρχική » Κόσμος » “Θα απαντήσουμε” η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για τη Συρία

Συνεδρίαση του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι καταιγιστικές ,με τις τουρκικές δυνάμεις να δέχονται επιθέσεις και να ΄χουν κάθε μέρα νεκρούς. Όσοι είχαν προβλέψει ότι ο Ερντογάν έμπλεξε τη χώρα του σε μεγάλη περιπέτεια με την εισβολή στη Συρία, δικαιώνονται.

Ο αντιπρόεδρος Fuat Oktay, ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο αρχηγός των ΕΔ Yaşar Güler, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT) Hakan Fidan και  ο επικεφαλής της υπηρεσίας αμυντικών βιομηχανιών (SSB) Ι. Demir ήταν παρόντες στη  σύσκεψη.

Η απόφαση που ελήφθη αναμενόμενη. Η Τουρκία θα αντιδράσει στις επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ, που σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 6 Τούρκων στρατιωτών.

“Η Τουρκία βρίσκεται στο Idlib για να αποτρέψει μια νέα ανθρωπιστική τραγωδία, ένα πιθανό προσφυγικό κύμα και καμία επίθεση δεν θα την κάνει να παραιτηθεί από τη δέσμευσή της”, αναφέρει η  ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια