Έκτακτη σύσκεψη ΠΕΔ – “Απαράδεκτη” χαρακτηρίζεται η απόφαση ΔΕΔΑ για το δίκτυο φυσικού αερίου

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Έκτακτη σύσκεψη ΠΕΔ – “Απαράδεκτη” χαρακτηρίζεται η απόφαση ΔΕΔΑ για το δίκτυο φυσικού αερίου

Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι αυτοδιοικητικοί από το γεγονός πως η ΔΕΔΑ δεν συμπεριέλαβε στον προγραμματισμό της στην Δυτική Μακεδονία για την επέκταση δικτύων φυσικού αερίου σε πρώτη φάση.

Συγκεκριμένα οι περιοχές Καστοριά – Άργος Ορεστικό – Μανιάκοι – Γρεβενά – Φλώρινα – Πτολεμαΐδα – Αμύνταιο και Κοζάνη, περιλαμβάνονται μόλις στην δεύτερη φάση του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης είπε στον FLASH tv:

Άργος Καστοριά και Γρεβενά, έχουν ωριμότητα 100%. Η πρόταση η δικιά μας είναι να προχωρήσουν άμεσα με τη χρηματοδότηση που υπάρχει ήδη. Είτε λέγεται ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) είτε λέγεται ΕΣΠΑ. Και οι υπόλοιπες πόλεις που τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι -σε εισαγωγικά η λέξη «παιχνίδι»-, να προχωρήσουν κι αυτές άμεσα, ταυτόχρονα. Εμείς δηλαδή οι τρεις πόλεις να δημοπρατήσουμε το έργο μέσα στο 20 και να τρέξουν γρήγορα και οι υπόλοιπες. Γιατί εδώ είναι διπλό το πλήγμα, η πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ μιλάει, ότι τα υπόλοιπα λεφτά, μάλλον τα λεφτά της έλευσης του φυσικού αερίου για όλους θα γίνει μια προσπάθεια να εξευρεθούν από το ταμείο δίκαιης μετάβασης. Δηλαδή, θα χάσουμε λεφτά και από το ταμείο! Ενώ επαναλαμβάνω, Καστοριά, Άργος και Γρεβενά, είναι από το κεντρικό ΠΔΕ και από το ΕΣΠΑ!

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια