Οδηγός επιβίωσης για τα Ραγκουτσάρια 2020 - OlaDeka

Οδηγός επιβίωσης για τα Ραγκουτσάρια 2020

Τα Ραγκουτσάρια 2020 είναι πλέον γεγονός. Η πρώτη παρέα χορεύει ήδη στη Μητροπόλεως και όσο περνάει η ώρα το πλήθος των καρναβαλιστών θα αυξάνεται, ενώ η μουσική θα δυναμώνει.

Οδηγός επιβίωσης 2020 και Καλά Ραγκουτσάρια σε όλους!

TO DO

  • Ντυθείτε καλά! Πολύ καλά! Δηλαδή όσο πιο καλά μπορείτε! Το κρύο είναι παραπάνω από τσουχτερό, εξαιτίας του παγωμένου αέρα που πνέει από το πρωί στην περιοχή! Μεγαλύτερη σημασία έχει η ασφάλειά σας παρά μια εντυπωσιακή μεταμφίεση! Ιδιαίτερη προσοχή στα μικρά παιδιά! Οι παιδίατροι θα κάνουν υπερωρίες από Τετάρτη αν δεν τα προσέξετε ιδιαίτερα!
  • Μπείτε στο πρώτο μπουλούκι που θα βρείτε μπροστά σας. Ακόμα και αν δεν έχετε μεγάλη παρέα, ακολουθήστε τα μεγάλα μπουλούκια που θα «κατασκηνώσουν» στη Μητροπόλεως για τις επόμενες 48 ώρες! Χορέψτε, διασκεδάστε μαζί τους, πετάξτε κομφετί και γενικότερα ζήστε τη χαρά της μεγάλης παρέας των Καρναβαλιών!
  • Ανεβοκατεβείτε όσες περισσότερες φορές αντέχετε την Οδό Μητροπόλεως! Τα Ραγκουτσάρια πρέπει να τα ζήσετε στον δρόμο για να τα ευχαριστηθείτε! Κάθε φορά που θα περνάτε από το ίδιο σημείο η αίσθηση θα είναι διαφορετική! Αν αντέχετε το συνωστισμό, ακολουθήστε τη ροή των καρναβαλιστών με υπομονή και κέφι. Έχει την πλάκα του και κατά βάθος λατρεύετε να το μισείτε!
  • Ξαποστάστε σε ένα καφέ ή αν πεινάτε σε ένα fast food ή κρεπερί! Μετά από τόση κούραση πάνω κάτω και την αίσθηση του κρύου, όταν μπαίνετε σε ένα μαγαζί της περιοχής, αισθάνεστε τη ζεστασιά του χώρου να διαπερνά τα σώματά σας και ένας καυτός καφές, ένα burger, μια pizza ή μια σοκολατένια κρέπα φαίνονται πιο λαχταριστά από ποτέ. Θα πάρετε δυνάμεις για το βράδυ που θα είναι μεγάλο…

Ανακαλύψτε και μεζέδες για μερακλήδες, ειδικά για τις ημέρες αυτές…

 

  • Περιπλανηθείτε στα στενά. Είναι κοινό μυστικό πως τα στενά της περιοχής έχουν ιδιαίτερη χάρη αυτές τις ημέρες. Μικρές παρέες διασκεδάζουν με τις ορχήστρες σε γειτονιές που δε θα φανταζόσασταν ή δεν έχετε διαβεί ποτέ ξανά. Άλλωστε η πόλη δεν κοιμάται για 3 ημέρες!
  • Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε άνετο σημείο. Η κυκλοφορία αυτές τις ημέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολη και τα νεύρα περισσότερα. Αφήστε προτεραιότητα σε Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και περιπολικά οχήματα. Παρατηρήστε γύρω σας αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια. Τα περιστατικά μέθης και δυσφορίας είναι πολλά!!
  • Μεταμφιεστείτε! Μπορεί η στολή σας να μην ενδείκνυται για τη θερμοκρασία της Καστοριάς σήμερα, τίποτα όμως δεν πρέπει να σταματήσει τη φαντασία σας. Φορέστε ένα αξεσουάρ, ένα εντυπωσιακό καπέλο, μια μάσκα, φωτάκια led, βαφτείτε, κάντε  ό,τι καλύτερο σκεφτείτε και βγείτε!!
  • Ανεβείτε μέχρι την Πλατεία Ομονοίας!Είναι η καρδιά του Καρναβαλιού!
  • Χορέψτε!! Τραγουδήστε!!! Γελάστε!!! Φλερτάρετε!! Πιείτε τόσο, όσο!! Βγείτε με τα παιδιά σας!!!  Φωνάξτε με όλη σας την ψυχή!!! Το καρναβάλι θέλει ξεφάντωμα!!

 

NOT TO DO

  • Μην πιείτε περισσότερο από όσο αντέχει καθένας σας! Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα Ραγκουτσάρια είναι συνδεδεμένα και με το ποτό. Θυμηθείτε όμως πως η διασκέδαση και το κέφι δεν είναι αποτέλεσμα της αιθυλικής αλκοόλης. Καλή διάθεση και καλή παρέα να έχετε κι όλα θα είναι ιδανικά! Το κρύο αντέχεται με καλό ντύσιμο, όχι με μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
  • Μην σπάτε τα μπουκάλια στον δρόμο, ιδιαίτερα τις πολύ βραδινές ώρες. Είναι επικίνδυνη συμπεριφορά για ατυχήματα ανυποψίαστων πεζών και οδηγών.
  • Σεβαστείτε τις ξένες περιουσίες! Φέτος μπορούμε να μη μετρήσουμε σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, βαμμένους τοίχους, φλεγόμενους κάδους, ή γλάστρες φλαμπέ στα μπαλκόνια από κάποιο πυροτέχνημα. Σεβαστείτε τα αυτοκίνητα που θα βρείτε μπροστά σας! Οι περισσότεροι δουλεύουν την επομένη, συνεπώς χρειάζονται τα λάστιχά τους.
  • Μην χτυπάτε τα κουδούνια των σπιτιών της περιοχής αν δεν τα επισκέπτεστε. Οι διαμένοντες μπορεί να ξεκουράζονται, τα μωρά να κοιμούνται και γενικότερα θα τους προκαλέσει μια σύγχυση αυτή η πράξη σας. (για τους μικρότερους καρναβαλιστές κυρίως)
  • Μην πετάτε πυροτεχνήματα στα πόδια των περαστικών ή στις σκάλες των σπιτιών! Ο κόσμος τρομάζει και η σκάλα μυρίζει μπαρούτι για αρκετή ώρα. Υπάρχουν άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα. (κι αυτό για τους μικρούς καρναβαλιστές).
  • Μην κάθεστε κάτω από ένα παράθυρο για περισσότερη από μισή ώρα μετά τις 3 το πρωί. Σκεφτείτε ποιος μένει από πάνω. Ίσως επιθυμεί και το σπίτι, 20 μέτρα πιο μακριά να απολαύσει την παρέα σας.
  • Μην ουρείτε σε όποια γωνία βρείτε. Προνοήστε. Τα στενά της πόλης δεν είναι δημόσια ουρητήρια.
  • Μην σπρώχνετε! Όλοι έχουμε βγει για να περάσουμε καλά! Δεν χωράνε βίαιες ή νευρικές συμπεριφορές! Γνωρίζετε εκ των προτέρων πως θα ταλαιπωρηθείτε και θα στριμωχτείτε! Αν δεν το αντέχετε μπορείτε να βγείτε γύρω στις 7-8, όταν η κίνηση είναι πολύ πιο εύκολη!
  • Μην οδηγείτε αν έχετε πιει! Αφήστε τον εγωισμό στην άκρη και γυρίστε σπίτια σας ασφαλείς ώστε να βγείτε να διασκεδάσετε και αύριο! Οι απέναντι στον δρόμο δεν φταίνε σε τίποτα αν έχετε πιει εσείς! Τα ΤΑΞΙ της πόλης μας είναι στη θέση τους, έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν, δεν είναι ντροπή ούτε έκφραση αδυναμίας! Υπευθυνότητα λέγεται!!
  • Μην καθίσετε στο σπίτι! Όπου κι αν μένετε, μπορείτε να κανονίσετε μια βόλτα στην Καστοριά που διασκεδάζει!! Είναι πιο ζωντανή και όμορφη από ποτέ!!

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!! ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΣΕ ΓΛΕΝΤΙ, ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ!!

+ να χαμογελάσετε στο φακό μας!! Θα είμαστε στον δρόμο και στο γνωστό μπαλκόνι επί της Μητροπόλεως!!

 

Χ.Κ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria